Karaktären Tiny Tina i Borderlands 2 anklagas för att vara en rasistisk stereotyp.

Det är dialogpartierna med Tiny Tina som skapat debatt då karaktären använder sig av ord som "badonkadonk" och "crunk" - ord som många på Twitter menar är stereotypa exempel på afroamerikansk slang enligt Kotaku.

Anthony Burch på Gearbox som skrivit Tiny Tinas dialog svarade dock på kritiken med att han inte har någon som helst intention att uttrycka fördomar mot någon. Han hävdade också att han känner massvis med människor som använder sig av den här typen av ord. Burch sa sig vara öppen för att ändra dialogen ifall spelarna verkligen ansåg det som rasistiskt, en ändring som dock skulle behöva göras i och med en eventuell expansion då det annars inte skulle gå rent spelmekaniskt.

Randy Pitchford, chef för Gearbox, gick även han ut på twitter där han försvarade Anthony Burch.

"Tina är inte rasist, för du är inte rasist." skrev han till Anthony Burch

Just nu är det oklart om Tiny Tinas dialog kommer att skrivas om.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

Comments (2)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons