PETA till attack mot Assassin's Creed IV: Black Flag

Valjakt inte populärt

Djurrättsorganisationen PETA har de senaste åren gått till hård attack på TV-spel för deras porträttering av djur och jakt. De rasade mot det faktum att Mario bär en tvättbjörnsdräkt, de skapade Super Tofu Boy som ett alternativ till Super Meat Boy och de anser att pokémon behandlas illa när de hålls instängda i sina bollar.

Nu har organisationen siktat in sig på kommande Assassin's Creed IV: Black Flag. Anledningen är att spelet innehåller valjakt.

"Valjakt må kännas som något ur historieböckerna, men det är en blodig industri som fortfarande existerar idag trots att det blivit internationellt fördömt och det är skamligt av spelet att glorifiera det. PETA uppmuntrar spelutvecklare att göra spel som hyllar djur, inte spel som får dig att skada och döda dem", säger organisationen i ett uttalande till VentureBeat.

Tycker du att PETA börjar tappa fokus på det verkliga problemet med djurens rätt när de istället attackerar spel eller har de en poäng?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (10)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Relaterat material

E3 2016: Todd Howard presenterar Skyrim: Special Edition

Uppdateringar för Fallout 4 och högupplöst Skyrim.

Killen som gav bort fem kilo kapsyler får spela Fallout 4

Stort grattis till skitroligt initiativ!

Om huvudpersonen i GTA V var en kvinna

... men pratade i samma stil som spelets män.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading