Fördomar är till för att utmanas. Så brukar det heta, men ibland vill du helt enkelt inte slösa tiden på något som du tror är dåligt. Precis så behandlade jag Saint's Row efter att ha spelat två till tre timmar. Jag stängde av det för att det helt enkelt kändes som en dålig karbonkopia av Grand Theft Auto-spelen.

Tvåan släpptes, men i det här fallet valde jag att inte ens testa det. Trots att jag har fått det via PlayStation Plus. Men sedan kom vändningen.

1
Ett av vapnen gör att du kan blåsa upp fiendens huvud tills den spricker.

Tack vare råd från vänner och läsare valde jag att slå till på Saint's Row : The Third (7/10) när det såldes för strax över hundralappen. Mitt digitala exemplar fick dock ligga och vila ett tag, tills jag råkade ut för en manlig förkylning. Du vet hur det funkar - alla spel som kräver stor uppmärksamhet och skärpt sinne är bara att glömma.

"Det ikoniska Dubstep-ljudet dyker upp när du leker med tiden, vilket är jätteroligt för de som har sett musikgenrens användning i nästan alla spelvideor från 2012."

Just därför tänkte jag att trean kunde passa ypperligt med tanke på hur överdrivet och okomplicerat spelet är. Naturligtvis måste jag justera till svårighetsgraden för att balansera upplevelsen. Hur som helst upptäckte jag då att spelet är fantastiskt underhållande. Vissa spelmekaniska delar hade kanske behövt lite putsning, men i överlag hade jag riktigt kul.

Var det febern som talade? Nej, jag spelade det även när jag till slut blev frisk och jag hade fortfarande lika trevligt. Just därför var jag sugen på att se vad fyran kunde erbjuda, för rent innehållsmässigt är det svårt att kunna bräcka överdriften. Oj, vad jag hade fel.

När jag är i London för att kika på världens första titt på Saint's Row IV får jag se på något som jag aldrig hade kunnat ana. Först och främst - du spelar som presidenten i USA. Okej, det är en ganska bra start, men lägg till superkrafter, monstertrucks och galna vapen för att få den ultimata mixen.

Just det sistnämnda hade en sak som fick samtliga i lokalen att kikna av skratt. Dubstep-vapnet, en som gör att du skjuter en dödlig laserstråle samtidigt som du väldigt snabbt skruvar fram och tillbaka tiden när du träffar ditt mål. Det ikoniska ljudet dyker upp när du leker med tiden, vilket är jätteroligt för de som har sett musikgenrens användning i nästan alla spelvideor från 2012.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)