Nästa Xbox har inte presenterats än, men det ryktas flitigt om att den nya konsolen från Microsoft kommer att kräva ständig uppkoppling till internet. Detta rykte har fått flera spelare att höja missnöjda röster och nu verkar kritiken ha gått för långt för Adam Orth, creative director på Microsoft Studios.

På sin Twitter skrev Orth att allting är uppkopplat nuförtiden och att det är den värld vi lever i. Han avslutade inlägget med #dealwithit. Orth skrev även "Ibland går strömmen. Jag köper ingen dammsugare", som för att driva med de som klagar på ständig uppkoppling.

1

Orth diskuterade det hela på Twitter med Manveer Heir från BioWare. Heir skrev att #dealwithit var ett dåligt skäl för ständig uppkoppling och nämnde lanseringarna av Diablo III (8/10) och SimCity (10/10) som exempel på när ständig uppkoppling gått fel.

"Strömmen försvinner ibland också", svarade Orth.

"Du har bott i städer som LA, San Francisco, Seattle... Städer som är väldigt uppkopplade. Prova på att bo i Janesville, WI eller Blackburg, VA", kontrade Heir.

Orth svarade då: "Varför i hela världen skulle jag vilja bo där?"

Orths utspel är naturligtvis hans personliga åsikter och inget som Microsoft står för, men han har fått rejält med kritik riktad mot sig efter det inträffade, framförallt på Reddit. Adam Orth har sedan dess skyddat sitt Twitter-konto, men diskussionen med Heir finns att beskåda här.

Innebär detta att nästa Xbox faktiskt kommer att kräva ständig uppkoppling?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (11)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.

Fler artiklar av David Wahlström