Förhandstest: Grid 2

Vi har provkört vårens hetaste bilspel!

Grid är ett bilspel som har en mycket bra bilkontroll samtidigt som det balanserar med utmanande banor och bjuder på ett rikt urplock av alla möjliga slags bilar. Ett problem det spelet har är att det är alldeles för lite innehåll. Utöver det obligatoriska karriärläget återstår det endast ett flerspelarläge och möjligheten att snabbstarta ett lopp.

1
Körkänslan är fortfarande helt underbar

Det ska vara åtgärdat i dess uppföljare, Grid 2. Så här inledningsvis verkar det stämma. Själva kampanjen är låst så att jag enbart får pröva fyra olika varianter av biltävlingar. Först ut är det obligatoriska loppet med målet att vara den första som når mållinjen. De andra tre är nyheter, men det är bara en som jag tills nu aldrig har testat - dynamisk bana.

Här får jag tävla mot andra på en bana där allt ändras för varje varv. Ett gäng olika delar av banan ändras slumpmässigt så att alla tävlande får vara extra uppmärksamma för att undvika allt för stora överraskningar. Efter ett tag börjar jag känna igen dem eftersom det är så pass få varianter, något jag hoppas ska utökas rejält inför släppet.

Däremot upptäckte jag en sak i karriärläget, nämligen att det inte är dynamiskt för fem öre. Jag testade ett flertal gånger att starta om loppet för att se hur pass mycket som skiljer sig. Det visade sig vara exakt samma varje gång. I flerspelarläget fungerar det dock, så åter igen räknar jag det här som en tillfällig bugg för testversionen.

"Bilkörningen i övrigt är precis lika klockren som i ettan och deras övriga bilspel."

Dirt-spelen är fantastiska rallyspel, och eftersom Codemasters utvecklar både dem och Grid 2 måste det bara sladdas i ett speciellt matchläge. I drifting, som det kallas i spelet, ska du uppnå så mycket poäng som möjligt för dina sladdar under en viss tid och längd på banan. Ju längre du lyckas sladda på ett specifikt område, desto högre siffror. Du ska naturligtvis undvika att köra in i något eller att snurra runt, då det innebär att kombinationer och poäng går förlorade.

Det sista läget jag får testa, Eliminator, består av jag själv och elva andra förare som absolut inte vill vara sist när klockan når till noll. Då åker den personen nämligen ut, och det hela fortsätter tills det bara finns en bil kvar. Åter igen något jag har sett tidigare, men här upptäcker jag något som gör det helt ospelbart med vissa inställningar.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Jonas Aronsson

Jonas Aronsson

Contributor

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading