Left 4 Dead 2-beta tillgänglig för Linux

Linuxbaserade zombier ligger illa till

Valve har tillkännagivit via sin Left 4 Dead-blogg att betaversionen av Left 4 Dead 2 nu finns tillgänglig via Steam för de som kör Linux. Detta betyder att alla Linuxanvändare som är sugna på zombiejakt nu kan börja bege sig ut på Steam för att finna likasinnade att dela denna härliga flerspelarupplevelse med.

De som redan äger Left 4 Dead 2 genom Steam kan nu se betaversionen i sin spellista, men utöver spelet får ni även tillgång till verktyg som till exempel ger möjligheten att sätta upp en dedikerad spelserver. Jag har inte själv haft möjlighet att testa hur pass bra spelet rullar på Linux eftersom jag själv kör Windows på mina maskiner, men som alltid när det gäller betaversioner kan det ju finnas en del barnsjukdomar. De tidiga kommentarer jag har läst på forumen har dock varit överlag positiva.

Detta är ännu ett steg i Valves satsning på att bredda spelmarknaden till ett operativsystem som tidigare inte fått speciellt mycket kärlek från spelutvecklare. Steam har blivit en plattform som nu erbjuder ett relativt omfattande utbud just till Linux och de gör det smart genom ett plattformsagnostiskt tänk. Om du köper ett spel som finns till både PC, Mac och Linux får du tillgång till alla versionerna vid köpet.

Hur många av er kör Linux idag? Vilka spel skulle ni vilja se på plattformen?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

Johan Lindros

Johan Lindros

Skribent

Skåning, gamer och hockeyfan. Med Atari 2600 som inkörsport till spelvärlden skapades en i stort sett allätare när det gäller spelgenrer, dock med en förkärlek för rollspel, en passion som endast matchas av känslorna för Philadelphia Flyers. Tycker att spel med delad skärm är ett av de mest underskattade nöjena som finns.

Relaterat material

E3 2016: Kolla in nya Prey

Rymdäventyr med en psykologisk twist.

Resident Evil 7-demot får äntligen en PC-utgivning

Obligatoriska grafikförbättringarna finns med till de flesta PC-spelares glädje

Här är tio minuter gameplay från Resident Evil 7

Kolla in mera gameplay från Resident Evil 7.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading