Nintendo har visat upp ett helt nytt Mario-spel på sin Nintendo Direct-sändning. Det nya spelet går under namnet Super Mario 3D World och påminner vid första anblick en hel del om Super Mario 3D Land till 3DS.

Den grafiska stilen är snarlik, men flera nyheter presenterades också i samband med den första trailern. Spelet kommer bland annat ha stöd för fyra spelare samtidigt, där Mario, Luigi, Toad och Peach är spelbara. De fyra olika karaktärerna kommer dessutom att ha olika färdigheter som gör att de känns unika.

I den första trailern fick vi även se ett smakprov på en av de nya dräkter som Mario kan klä sig i, nämligen en gul katt-kostym. Denna nya utstyrsel verkar ge Mario möjligheten att klättra på väggar som är för höga för att hoppa över. Fler funktioner lär presenteras längre fram.

Super Mario 3D World släpps exklusivt till Wii U i december i år.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (4)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.