Microsoft har i och med ett pressmeddelande avslöjat vad det svenska priset blir på deras kommande konsol Xbox One. Den nya maskinen ska lanseras i november och kommer i Sverige att kosta 4495 kronor.

Detta är förmodligen ett lägre pris än vad många förväntade sig, då konsolen kostar 499 euro i Europa, 499 dollar i USA och 429 pund i Storbritannien. Sverige brukar vanligtvis dra ett kortare strå gällande prissättningar, och dollarpriset brukar kunna översättas med 10 kronor per dollar.

I så fall skulle konsolen ha kostat 4999 kronor och kanske ännu mer, men nu är prislappen alltså spikad.

Det ska bli intressant att se vilket pris Sony avslöjar i Sverige, då deras PlayStation 4 har en prislapp på 399 euro. Just nu ligger priset för PS4 på 4495 på flera svenska sajter där den kan förbokas, men förmodligen kommer detta att ändras när Sony avslöjar det specifika priset.

Så vad tycker du, är 4495 en lagom summa för Xbox One?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (7)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.