Efter en relativt svag lansering av Dead Space 3 (7/10) har det ryktats om att Electronic Arts har lagt ned serien och även stängt utvecklaren Visceral. I en intervju med vår modersajt under E3 förra veckan förnekade EA:s Patrick Söderlund att Dead Space-serien skulle ha övergivits av Electronic Arts.

"Dead Space är en serie som fortfarande ligger Electronic Arts varmt om hjärtat. Det har varit ett bra varumärke för oss som har utvecklats av ett passionerat team. Jobbar det teamet på Dead Space idag? Nej, det gör de inte. De jobbar på något annat som är väldigt spännande", säger Söderlund.

Vidare säger Söderlund att det är bättre att låta ett team jobba på något nytt som de har passion för istället för att låta dem göra en ny version av samma spel för fjärde gången.

"Kommer det att bli fler Dead Space-spel? Vem vet? Har vi dödat serien? Nej, absolut inte. Men just nu fokuserar utvecklarna på något som du och andra spelare kommer att bli väldigt nöjda med", fortsätter Söderlund.

Skulle du helst vilja se Dead Space 4 från Visceral eller är du glad över att de gör något nytt?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.