Det helsvenska Dota 2-laget Alliance tog hem en otroligt prestigefylld seger i Valves gigantiska tävling The International i Seattle inatt.

Jonathan "Loda" Berg, Gustav "s4" Magnusson, Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg, Joakim "Akke" Akterhall och Jerry "EGM" Lundqvist gick igenom turneringen på ett fullständigt fenomenalt sätt och förlorade en ynka match.

Storlaget Natus Vincere (ofta kallade NaVi) stod för motståndet och såg ett tag ut att gå hem med segern, men sin vana trogen spelade killarna i Alliance som bäst när det behövdes som mest och stod för ännu en sanslös vändning i den femte och sista rundan i den spännande finalen.

De nyblivna världsmästarna kan utöver den stora äran även glädjas åt en check på hela 1437204 dollar, ja du läste rätt, över 1,4 miljoner! Stort grattis från oss på Eurogamer!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Joakim Håkansson

Joakim Håkansson

Skribent

Joakim kommer ifrån de mörka skogarna på småländska höglandet. När han inte snickrar på huset och springer efter sin tokiga 1-åring Nemo älskar han att varva ner med lite spel. Han föredrar att spela med vänner, tillsammans mot ondskans lakejer i World of Warcraft eller emot varandra i tävlingsinriktade spel som Counter Strike och Heroes of the Storm.

Fler artiklar av Joakim Håkansson