Hardware: Shipbreakers blir nytt Homeworld

Gearbox hoppar på tåget

Några av personerna bakom den kultförklarade strategiserien Homeworld håller för fullt på att snickra ihop en spirituell uppföljare med namnet Hardware: Shipbreakers - men nu har Hardware faktiskt gått och blivit Homeworld.

Utvecklarna på studion Blackbird Interactive har slutit ett avtal med Gearbox Software, som äger rättigheterna till Homeworld, det rapporterar Polygon. Det innebär att Shipbreakers kommer att bli en officiell del av Homeworld-serien.

Än mer intressant är kanske att Gearbox kommer att gå in med både pengar och produktionshjälp för att färdigställa spelet som kommer att få titeln Homeworld: Shipbreakers. Blackbird har redan börjat nyrekrytera och det verkar som att Shipbreakers blir en betydligt större titel än planerat.

Gearbox köpte rättigheterna till Homeworld-serien från konkursade THQ, men företagets VD Randy Pitchford förklarar att de i dagsläget inte har rätt kompetens för att själva göra en ordentlig uppföljare.

"Gearbox är inte i rätt läge för att göra en science-fiction-strategiuppföljare", förklarar han och menar att deras inblandning i det nya Homeworld är på ett annat plan. "Vi har blivit experter på att producera och det är där vi kan hjälpa till. Jag menar, vi levererade Duke Nukem Forever, vi byggde det inte men vi gjorde så att det släpptes. Och det är ett jävla mirakel".

Däremot planerar Gearbox att göra en högupplöst nyutgåva av de två första spelen i serien.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

Gröna troll intar Total War: Warhammer

Dessa kommer inte alls vara en nagel i ditt öga på slagfältet...

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading