Bethesda: För sent att locka utvecklare till Wii U

Skyrim-utvecklarna tycker Nintendo borde sneglat på konkurrenterna

Skyrim-utvecklarna Bethesda har redan sen tidigare meddelat att de inte utvecklar några spel till Nintendos Wii U, men nu går det snäppet längre. En av företagets höjdare menar att det kan vara för sent för Nintendo att locka några nya tredjepartsutvecklare alls - Bethesda inkluderade.

1
Inte på Wii U!

"Tiden för att övertyga utgivare och utvecklare att stötta Wii U är för länge sedan förbi", säger Bethesda-chefen Pete Hines i en intervju med Gametrailers.

"Man måste göra vad Sony och Microsoft har gjort för oss under en lång tid och det är inte att vi fick alla svara vi ville vid varje möte. Men de involverade oss väldigt tidigt, och pratade med såna som Bethesda och Gearbox, som säger 'det här är vad vi gör, det här är vad vi planerar och så här tror vi att det kommer att fungera'"", fortsätter Pete Hines.

Pete Hines tillägger också att personer som köpt en Wii U inte borde förvänta sig några Bethesda-titlar till konsolen - det är helt enkelt ingen plattform de har jobbat med - men "vi får se hur det ser ut längre fram".

Bethesda är inte de enda som undvikit Nintendos konsol och även giganten Electronic Arts har vänt ryggen åt Wii U. Stortitlar som FIFA 14 och Battlefield 4 kommer inte att släppas till plattformen.

Tycker du att Wii U har ett för svagt spelutbud?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading