Firaxis, utvecklarna bakom hyllade XCOM: Enemy Unknown (10/10) utannonserade nyligen expansionen Enemy Within. Denna expansion kommer att släppas för nedladdning till PC-versionen av Enemy Unknown, men när det gäller konsol-versionerna ser det lite annorlunda ut.

Firaxis säger nämligen att det nya spelet är för stort för att kunna släppas som en nedladdningsbar expansion till PlayStation 3 och Xbox 360 och kommer därför att släppas som en del av "Commander Edition", en samlingsutgåva som innehåller både Enemy Unknown, Eneny Within och annat extramaterial.

Enemy Within innehåller en rad nya enheter och utvecklingsträd, vilket enligt Firaxis rättfärdigar att släppa spelet på det här sättet.

"Dessa förändringar är så tätt bundna till Enemy Unknown så vi ville släppa Commander Edition som den ultimata utgåvan av spelet, med allt tidigare släppt nedladdningsbart material på en och samma skiva. Vi kunde antingen göra på det här sättet eller inte släppa det överhuvudtaget", säger Garth DeAngelis från Firaxis till Joystiq.

Kommer du att köpa Commander Edition för att få uppleva Enemy Within?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

David Wahlström

David Wahlström

Nyhetsredaktör

David är en fullfjädrad gamer som tillsammans med sin sambo och sina fem rumskamrater lever ett fartfyllt liv i Jönköping. När David blir stor vill han bli en superhjälte.