Criterion Games skär ned och slutar med racingspel

Majoriteten av personalen blir Ghost UK

Efter många populära bilspel är det nya tider på brittiska Criterion Games. Idag finns det bara 16 personer kvar på studion som gett oss spel som Burnout Paradise och nu senast Need for Speed: Most Wanted (7/10) - och denna tappra skara har lämnat bilbranschen bakom sig.

Men enligt Alex Ward, som är kreativ chef på det Electronic Arts-ägda företaget, är nedskärningen delvis självvald.

"Merparten av studion var dedikerat till att hjälpa till med [Need for Speed: Rivals]. En liten grupp valde att stanna kvar och börja jobba på något nytt", skriver han på Twitter.

Resten av Criterions anställda har börjat jobba ihop med den göteborgsbaserade studion Ghost, men sitter kvar i sina gamla lokaler under namnet Ghost UK. Och den nedtrimmade grupp som är kvar på studion kan vara en styrka enligt Alex Ward.

"Ett litet team där alla fokuserar på spelmekaniken i första hand är bättre än 140 personer", skriver han. "Vi ville inte ta med oss 50 personer när de inte behövs. För mycket folk för snabbt gör det svårare att lösa spelmekaniska problem".

Det är i vanlig ordning ett väldigt hysch-hysch kring vad den lilla skaran på Criterion egentligen sysslar. Senast de tog en sväng utanför racingkurvan var i förstapersonsskjutaren Black från 2006.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading