Might No. 9 kommer att släppas till konsoler

Efter pengaregn över Mega Man-skaparens Kickstarter

Allt går som på räls för Mega Man-skaparen Keiji Inafunes nya projekt Mighty No. 9. Halvvägs in i spelets Kickstarter-kampanj har han redan samlat in tillräckligt mycket pengar för att kunna porta spelet till konsoler.

Mighty No. 9 var ursprungligen planerat för PC men i takt med att dollarna rasslat in har Mac, Linux och nu PlayStation 3, Xbox 360 och Wii U lagts till på listan.

I skrivande stund har Inafune fått bidrag på strax över 2,2 miljoner dollar - långt över de 900 000 han ursprungligen bad om. Om insamlingen når 3,3 miljoner kommer spelet även att släppas till PlayStation 4 och Xbox One. Och med tanke på att bara halva kampanjtiden gått ser det allt annat än omöjligt ut.

Själva spelet Might No. 9 är en klar flört med skaparens egen spelserie Mega Man. Det beskrivs som ett klassiskt 2D-plattformsspel och huvudpersonen Beck är minst sagt snarlik den blå bombaren själv.

Om du vill bli övertygad om spelets framtids storhet kan du se Keiji Inafunes kampanjvideo nedan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading