Det här Valves egen handkontroll: Steam controller

Dubbla styrplattor! Tryckkänslig skärm! Haptisk feedback!  

Valves tredje och sista stora avtäckande för veckan blev föga förvånande en egen handkontroll: Steam Controller. Den är tänkt att användas ihop med den kommande serie spelmaskiner som går under samlingsnamnet Steam Machines.

Kontrollen är ett mellanting mellan mus och traditionell kontroll. Istället för analoga styrspakar har den två styrplattor av samma typ som bärbara datorer använder sig av. Enligt Valve ska dessa ge betydligt högre precision än vad andra handkontroller kan uppnå och göra det möjligt att spela titlar som tidigare hört hemma på datorer.

"Hela spelgenrer som tidigare bara varit spelbara med ett tangentbord och mus är nu tillgängliga från soffan. Realtidsstrategi. Lediga, muspekardrivna spel. Strategispel. 4X-rymdutforskarspel. En enorm variation av indiespel. Simulatorer. Och så klart, Euro Truck Simulator 2", skriver Valve.

1

Tryckplattorna ska också, i likhet med analoga stickor, fungera som knappar. Och för att simulera det motstånd som en analog spak ger ska kontrollen ha en slags haptisk feedback vilket enligt Valve betyder att de "är kapabla att leverera ett brett spektrum av kraft och vibration, vilket tillåter precis kontroll över frekvens, utförlighet och riktning i rörelserna".

Steam Controller har också en tryckkänslig skärm i mitten som fungerar både som en stor knapp och genom att användaren kan rita in olika kommandon.

2
Så här ser standardknapparna ut för Portal 2. Kanske det kan ge en liten känsla för hur kontrollen kan användas.

De 300 betaboxar av Steam Machines som ska skickas ut till spelare under året kommer dock endast att levereras med en prototypkontroll. Den saknar många av funktionerna som utlovas och kommer dessutom att kräva USB-sladd medan den färdiga versionen ska vara trådlös.

Vad tycker du om Valves nya handkontroll?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading