Xbox One: Microsoft planerar inte att sälja information om dig

"Motverka att Kinect används olämpligt är något vi tar väldigt allvarligt"  

Sociala medier som Facebook tjänar pengar på att ta reda på vem du är och vad du är intresserad av så att de kan sälja annonser riktade till just dig. Microsoft skulle i och med släppet av Xbox One och nya Kinect kunna göra liknande affärer - men det tänker de inte göra menar företaget.

Diskussionen väcktes i våras när det avslöjades att Xbox One skulle vara ständigt uppkopplad och kräva en inkopplad Kinect-kamera. Den har sedan lugnats när kraven slopades men tog ny fart när Advertising Age förra veckan publicerade en artikel baserat på ett tal av Microsofts marknadschef Yusuf Mehdi.

"Vi har ett ganska unikt läge på Microsoft på grund av vad vi gör digitalt, och mer och mer med TV, tack vare Xbox. Det är fortfarande i ett tidigt skede, men vi börjar sätta det samman i en mer enad form och förhoppningsvis kan vi vid något tillfälle börja erbjuda det till annonsörer på bred front", ska Mehdi ha sagt vid ett sammanträde.

Han ska också ha pratat om de tekniska framstegen med Kinect 2, som lanseras ihop med Xbox One. Men Microsoft har ett flertal gånger uttalat att de inte ska använda kameran för att "snoka" på spelare.

Vår modersajt har kontaktat Microsoft för att reda ut vad de egentligen kommer att använda kameran och den data de samlar in om användarna till, och de hänvisar då till en forumpost på NeoGAF av Xbox-chefen Albert Penello:

"För det första - ingen arbetar på det där. Vi har mycket mer intressanta och viktiga saker att lägga tid på", skriver han och menar att även om Kinect kan användas för att samla in sådan information är det inget Microsoft planerar.

"För det andra - om något sådant någonsin skulle ske ni du vara säkra på att det inte skulle ske utan att användarna hade kontroll över det. Punkt slut", fortsätter Penello. "Jag säger så här - vi får stora påtryckningar gällande saker vi gör och jag kan leva med det. En del av av det förtjänar vi. Men att motverka att Kinect används olämpligt är något vi tar väldigt allvarlig på".

Är du orolig över att Microsoft ska sälja information om ditt privatliv?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading