Crytek skyller sexismen i Warface på fansen

"De ville att kvinnan inte alls skulle vara vad vi tänker på som realistisk"

Männen ser ut som vanligt. Biffiga soldater i uniform, skyddsväst och fåniga solbrillor. Kvinnorna å sin sida får vackert skylta med blottade bröst, magtröja och högklackade skor. Det låter som en parodi på sexismen i spelbranschen, men det är i själva verket Cryteks nya skjutare Warface.

"De var väldigt bekväma med faktumet att vi hade män med väldigt realistiskt utseende men de ville att kvinnan inte alls skulle vara vad vi tänker på som realistisk. Till och med att de springer omkring i högklockat vilket bara är fånigt, eller hur?", förklarar spelets exekutiva producent Joshua Howard för Wired.

De är i det här fallet fansen. En mansdominerad skara som ville se mer naken hud på kvinnomodellerna och fick sin vilja igenom.

proof
Så här kommer de kvinnliga karaktärerna se ut när spelet släpps i Sverige.

Warface är ett free-to-play-spel som just nu betatestas. Crytek vill släppa spelet världen över, men har beslutat sig för att anpassa vissa detaljer i det efter olika marknader. Ryssar gillar generellt mer rekyl på vapnen, asiatiska spelare föredrar mindre rekyl, enligt Joshua Howard. Men det är inte bara vapenegenskaper som anpassats, utan också utseendet på spelarmodellerna.

"Man får såna här små olikheter som man måste anpassa sig till. Tanken att vi skulle skapa en uppsättning kvinnliga utseenden för hela världen slängdes i sjön när vi började prata med fler av våra spelare och samarbetspartners från olika regioner", säger han.

Och den ryska publiken efterfrågade tydligen mer sexualiserade kvinnliga soldater. Joshua Howard berättar för Wired att de har tonat ned de grövsta förslagen, men urringningar och magtröjor platser tydligen fortfarande på slagfältet. Men de förslagen som visas upp på bilder här sägs vara ungefär desamma som kommer att släppas i Sverige.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (3)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading