Nintendo kommer inte till Gamex

Satsar på flera mindre event istället

Det blir inget Mario på årets Gamex, speljätten Nintendo har beslutat sig för att inte ha några montrar på spelmässan.

"Vi har bestämt att under den perioden ska vi sprida på våra event så att det blir mer geografisk och demografisk spridning istället för att satsa allt på en enda mässa i Stockholm", säger Patrik Johansson på Bergsala, Nintendos distributör i Sverige.

Han säger att de förstår att många kommer att bli besvikna över att inte kunna testa kommande Nintendo-spel på mässan, men att de vill nå ut till en större målgrupp. Som exempel nämner han Wii Party U och Wii Fit U, spel som inte riktar sig så mycket mot traditionella spelare. Exakt vad det blir för event, och var de kommer att ta plats kan han däremot inte avslöja.

1
Mario är mycket besviken.

Samtidigt har Wii U-försäljningen haft en väldigt trög start. Det har varit tunt på spelfronten både när det gäller Nintendos egna titlar och trejdepartsutvecklarnas diton. På frågan om det är en bra idé att skippa årets största spelmässa under de förutsättningarna menar Patrik Johansson ändå att de sett en ljusning på sistone.

"Vi är väldigt nöjda med Wind Waker-försäljningen så just nu känner man sig ganska peppad med tanken på vad som väntar på Wii U-fronten. Super Mario 3D World ser ju rejält bra ut så jag tror att vi kommer stärka våra aktier rejält", säger han.

Däremot är det inte omöjligt att det finns vissa titlar till Wii U och 3DS på mässan. Studior som utvecklar spel till konsolerna kan mycket väl ha provexemplar, men det verkar inte sannolikt att stora Nintendo-spel som just Super Mario 3D World eller Mario Kart 8 kommer att visas upp på mässgolvet.

Kommer du att sakna Nintendo på årets Gamex?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (5)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Quantum Break

Tillbaka till framtid... Nutid... Adam har spelat Quantum Break!

FeatureFörtitt: LEGO Marvel's Avengers

Vi har lekt bland dansk plast och amerikanska superhjältar.

Följ Eurogamer.se på Närcon Vinter 2016!

Med packade väskor slänger sig Gabriel iväg till Närcon Vinter 2016.

FeatureSåhär var PC Gaming Show

Det här är vad sjutton PC Gaming Show var.

FeatureAndréas krönika #6: Om Jonas Pettersson

Det sker lite ändringar på redaktionen och Andréas berättar om vad som sker, rent praktiskt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading