Thief slopar erfarenhetspoängen

Fansen sa stopp

Det blir inga erfarenhetspoäng att samla på sig i nya Thief, det bekräftar utvecklaren Eidos Montreal.

"Till en början ville vi teckna spelarens framgångar med erfarenhetspoäng, men det minskade vår motivation att stjäla. Huvudmålet för en tjuv ska vara att samla på sig byte. Garrett är redan Mästertjuven, så vi såg ingen mening med att ha erfarenhetspoäng som en spelmekanik", säger studion.

Istället ska man göra framsteg och utveckla sin egen Garrett genom att köpa nya förmågor och liknande för bytet man samlar på sig. En mer tjuvlik inställning tydligen.

Bakgrunden till bytet verkar också kunna relateras till publikens reaktioner efter att Thief visades upp på årets E3-mässa. Under en spelsekvens kom ett meddelande på skärmen om att Garrett hade fått bonuspoäng efter att han satt en armborstskäkta i huvudet på en vakt - ett moment som i ärlighetens namn känns mer Call of Duty än Thief.

"Det handlar mer om ett designbeslut om att lägga till vårt ekonomiska system för att locka spelaren att stjäla mer. Men ja, E3-reaktionerna var riktiga, att belöna dödande på det där viset var fel för en Mästertjuv", skriver Eidos.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

RekommenderatRecension: Call of Duty Black Ops 3

Det udda syskonet i Call of Duty-familjen är tillbaka.

Kampanj för att få HeatoN till Let's Dance

Vill ni se HeatoN skaka rumpa på dansgolvet?

FeaturePåskäggen vi älskar

Många spel har gömda påskägg att bjuda på för den som är tillräckligt ihärdig i sitt letande. I denna artikel berättar redaktionen om sina personliga favoriter!

FeatureAndréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Nintendo: Vi gör våra grymma IP:n fräscha

Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime bemöter kritiken från E3-eventet.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading