Nya Command & Conquer är nedlagt

"Vi bygger inte spelet ni vill spela".

Det blir inget nytt Command & Conquer, Electronic Arts lägger ner utvecklingen av det senaste spelet i den klassiska strategiserien.

1

Spelet är en free-to-play-variant och har sedan länge varit tillgängligt som en alfaversion med relativt många spelare. Men, tydligen har det fått så dålig feedback att EA valt att dra ut kontakten helt och hållet.

"Delar av att vara ett kreativt gäng är att förstå att alla dina val inte kommer att fungera. I det här fallet ändrade vi spelets fokus från ett kampanjläge till att bygga en ekonomibaserad flerspelarupplevelse. Er feedback från alfatestet är tydlig: vi bygger inte spelet ni vill spela", skriver utvecklaren Victory Studios.

"Det är därför som vi, efter mycket svåra övervägningar, beslutat oss för att upphöra med utvecklingen av den här versionen av spelet. Trots att vi djupt respekterar det storslagna arbetet från vårt talangfulla gäng handlar det i slutänden om att ge er spelet ni förväntar er och förtjänar".

Nedläggningen är också slutet för Victory själva, studion sägs ha upphört helt.

Alla spelare som köpt något under alfatestet kommer att få sina pengar återbetalda inom tio dagar.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

Gröna troll intar Total War: Warhammer

Dessa kommer inte alls vara en nagel i ditt öga på slagfältet...

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading