Valve kommer inte att släppa SteamOS-exklusiva spel

Inga dragplåster till Steam Machines

Valve kommer inte att vifta med Half-Life 3 eller något annat egenutvecklat spel för att locka folk till Steam Machines. Den egna hårdvarusatsningen ska stå på egna ben verkar det som.

"Ni kommer inte att få se något exklusivt dragplåster till SteamOS från oss. Vi kommer inte att göra den sortens saker", säger Valves Greg Comer till IGN.

Han utesluter inte att vissa mindre trejdepartsutvecklare kan komma att släppa spel endast till Steam Machines - om de till exempel inte har resurser att porta spelet. Men Anna Sweet på Valves marknadsavdelning säger att de ber alla att se bortom den egna plattformen.

"Närhelst vi pratar med tredjepartspartner uppmuntrar vi dem att sätta deras spel på så många platser som möjligt, inklusive utanför våra plattformar. Eftersom vi tror att kunderna finns överallt och att de vill sätta sina spel varhelst kunderna finns. Det skulle gå emot hela vår filosofi att släppa något som är exklusivt för SteamOS eller Steam Machines", säger hon.

Om det är PR-snack eller verklighet får vi se när Steam Machines släpps under 2014.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading