Forza Motorsports 5 är en av Xbox Ones lanseringtitlar, men jämfört med föregångaren har Turn 10 skurit ned rejält på innehållet.

Spelet har 14 banor och strax över 200 bilar, långt under de 26 banorna och 500 bilarna i Forza 4. Studion själva säger till vår modersajt att de självmant valt bort kvantitet för kvalitet. Målet är att hålla "nästa generations-kvalitet" säger creative director Dan Greenawalt. Flera av kartorna de valt bort har tydligen känts förlegade och andra har renderats om från grunden.

"Vårt mål är att inte lyfta över gammalt innehåll - och vi gjorde rent av samma process med alla bilarna. Det fanns några oprecisa saker och vissa bilar var gamla grejer som vi uppdaterat från Forza 2 till 3 till 4. De hade inte det polygonantal som vi ville - och de var inte lika lätta att höja upplösningen på så vi fick ta in dem på nytt. Hos några andra av dem var specifikationerna bra och vi kunde lägga till polygoner där vi behövde. Så i slutänden blev det ett betygsystem - och alla banor eller bilar som inte fick A-betyg slängdes eller togs in på nytt", säger Greenawalt.

Ifall du tycker att det låter som plågsamt lite material finns det förstås en kostsam räddning. Ett säsongspass till Forza 5 kostar 50 pund (vilket lär landa på runt 500 kronor i Sverige) och ger 50 extra bilar under året efter att spelet släpps. Alltså en blygsam prislapp på tio kronor per bil. Billigt i verkligheten, dyrt i spel skulle man kunna säga.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Simon Campanello

Simon Campanello

Nyhetsredaktör

Har en hemlig svaghet för att kombinera folköl med samarbetsspel som har trollkarlar och blixtar. Barndomshjälte: Commander Keen.