Med Batman: Arkham Knight ämnar spelstudion Rocksteady avsluta den hyllade spelserie de en gång påbörjade. Men huruvida de kommer återhämta sig efter utlånandet av spelserien till Warner Bros Montréal och det mediokra Batman: Arkham Origins kvarstår att se.

2
Grafiken i kommande Batman: Arkham Knight ser ruskigt bra ut.

Hittills har det släppts ett antal trailers, och av att döma av dem så är ribban satt högt. Vi vet bland annat att den avslutade delen i Batman-serien kommer att introducera den efterlängtade Batmobilen. Den ska spelaren kunna ratta förhållandevis fritt genom Gothams gator som tydligen ska ha vidgats från de tidigare spelen för att ge spelaren tillräckligt med utrymme. I själva verket kommer staden faktiskt vara helt ny. Det är med andra ord inte längre på Arkhams gator som vår allas läderlapp kommer patrullera, utan på Gothams.

Det är med andra ord inte längre på Arkhams gator som vår allas läderlapp kommer patrullera, utan på Gothams.

Premissen är okonstlad och snarlik tidigare spel i serien - superskurkarna i seriens universum samlas efter att en utav dem (i det här fallet, Scarecrow) utannonserat att han har en sinnesrik plan för att äntligen få död på Batman. Upplägget ligger alltså väldigt nära det vi tog del av i Arkham Origins, en berättarmässig premiss som bäddar för brett persongalleri. Förhoppningarna hos oss spelare är givetvis att Rocksteady tar tillvara på premissen bättre än förra spelet som tyvärr arbetade igenom skurkarna i alltför hög takt.

1
Det nya skuren, Arkham Knight, ska vara Batmans tuffaste fiende hittills enligt Rocksteady.

Grafiskt sett ser spelet bättre ut än någonsin, och om utannonseringstrailern vittnar om ens något om hur spelets filmsekvenser kommer att se ut tror jag att det är spelare som kommer bli nöjda. Spelmässigt förväntar vi oss de redan spelmekaniska självklarheter som spelserien kommit att etablera med ett tight stridssystem och varierade gadgets.

Spelet släpps 2 juni i år och är en av de mest förväntansfulla titlar som släpps i år. Kommer du ta del av vad som kan vara Batmans sista äventyr?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jacob Kluge

Jacob Kluge

Skribent

Jacob kommer ursprungligen från Varberg, men efter en längre vända till Lund och Malmö för studier är han numera bosatt i Göteborg. Intresset för spel har funnits hos honom hela livet, men det är inte förrän 2013 som han började skriva om och recensera spel. Förutom spel har Jacob ett stort intresse för musik, litteratur och resor.

Fler artiklar av Jacob Kluge