Förtitt: Zombie Vikings

På Lindholmen, Hisingen, i Göteborg befinner sig indieutvecklaren Zoink. Chefredaktör Andréas Göransson besökte dem för att testspela deras kommande titel Zombie Vikings.

Zoink har varit med ett tag. Indieutvecklaren står bakom bland annat succéspelet Stick it to the Man! och i sommar kommer deras nästa spel Zombie Viking - en så kallad brawler med fornnordiskt tema.

Premissen är lika simpel som den är skrattretande rolig. Loki är ute på otyg och har stulit Odins sista magiska öga. Thor och de andra gudarna är upptagna med att festa och har inte tid för att slåss (Valhalla är inte vad det en gång var) och Odin gör därmed ett sista desperat försök att rädda dagen; han väcker upp tidernas vidrigaste zombievikingar - Gunborg, Seagurd, Hedgy och Caw-kaa - och ber dem om assistans. Självklart är de med på tåget (vad annars?) och påbörjar därmed deras episka resa i jakten på Odins stulna ögonglob.

2
Loki har stulit Odins öga och du ska ta tillbaka det.

Det märks att Zombie Vikings är utvecklat med glimten i ögat. Spelet utstrålar bisarr humor, vilket egentligen inte alls är särskilt konstigt. Bakom manusskriveriet finns nämligen Zach Weinersmith (killen bakom webb-serietidningen Saturday Morning Breakfast Cereal) och det är därmed som upplagt för galna upptåg. Spelet avnjutes som bäst i sällskap, så se till att du åtminstone har två vänner att äventyra med.

Det ska helt enkelt vara lite kaosartat.

Och visst är Zombie Viking dödskul. Jag testar det med två representanter från Zoink i ett litet rum med en massa kaffe och bananer. Vi harvar oss fram bland fiender, plockar upp och kastar varandra samt dör. Det gäller att hänga med i svängarna när det ska spelas för bataljerna blir lätt röriga. Stundtals är det svårt att hålla reda på vem som är vem och var min karaktär befinner sig. Detta är i och för sig en del av charmen med en riktigt bra brawler. Det ska helt enkelt vara lite kaosartat.

1
Zombievikingarna är ett bisarrt gäng.

Samtliga zombier har sina egna specialförmågor; Caw-kaa är liten och kvick, Gunborg är rysligt stark, Seagurd har en bläckfisk i magen och karaktären jag spelar som - Hedgy, ett lurvigt troll med grava aggressionsproblem - kan spy skelett. Det är kort sagt en dysfunktionell liten grupp vi har att göra med, och samtliga är larvigt intressanta på sina olika vis.

Vid första anblick känns Zombie Vikings relativt linjärt. Du går från punkt A, slår ihjäl lite fiender, och hamnar på punkt B. Så är dock inte fallet och under banornas gång finns sidospår som går att följa upp. Dessa leder till sidouppdrag där vissa är så bisarra att det inte är svårt att dra på smilbanden. Den delen jag främst testade innehöll ett uppdrag där en katt ska räddas. Katten visar sig vara en skunk, så klart, vilket också zombierna noga poängterar. I Zombie Vikings har de odöda nämligen utmärkta luktorgan. När skunken väl är räddad belönas gruppen med ett nytt svärd. Vem som får äran att bära det avgörs i en dödsmatch där alla ska puckla på varandra.

5
På förhand känns Zombie Vikings som ett varierat spel, sett till att det är en brawler

Första känslan är att Zombie Vikings känns stabilt. Jag får intrycket av att detta blir ett spel dels för multiplayer-älskare, men dels även för spelare som älskar vrickad humor. Hur det blir i slutändan återstår att se men Zoink utlovar en release i sommar, närmare bestämt juli.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureFörtitt: Mario Tennis: Ultra Smash

Vår älskade Mario med vänner är tillbaka i ännu ett hysteriskt sportspel.

EA på E3, live

Klockan 22.00 drar EAs presskonferens igång. Vi på redaktionen streamar konferensen och kommenterar den i vår live-chatt som du hittar nedan. Häng gärna med!

FeatureFörtitt: Tom Clancy's The Division

Lucas har dykt ner i virushärjade New York och blivit smittad av online shooter-sjukan.

FeatureFörtitt: The Sims 4 Dags Att Jobba

Sheila Stormfeldt från danska Eurogamer har testat den kommande expansionen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading