Maxis slår igen portarna

EA stänger ner SimCity-studion.

Maxi Emeryville bildades 1987 och har under året producerat och utvecklat flera spel i serier som The Sims, SimCity och Spore. Detta är nu historia när Electronics Art slår igen portarna för studion. Stängningen bekräftades idag, bland annat av designen Guillaume Pierre via Twitter.

Emeryvilles sista spel blev SimCity som kom 2013 och blev ganska snabbt ökänt över sina tekniska problem och designmässiga missar. Innan dess hade de även utvecklat Spore, ett till spel som fick ett svalare välkomnande än man hoppats. Med detta i åtanke är kanske en stängning inte så förvånande.

Hur detta påverkar SimCity är ännu inte känt men det är inte omöjligt att en annan studio kommer få ta hand om det varumärket framöver. The Sims-serien utvecklas redan av en annan studio med det kreativa namnet "The Sims Studio", som är en del av Maxis IP tillsammans med EA Salt Lake och Maxis Helsinki.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Adam Holmberg

Adam Holmberg

Skribent

Adam är en pedantisk västgöte som anser att ha ett liv är överflödigt. Spel är hans största intresse tillsammans med science-fiction och intag av energidryck tätt bakom. Hans mål i livet är att bevisa för alla att Uncharted 3 är som bäst mediokert.

Relaterat material

Gröna troll intar Total War: Warhammer

Dessa kommer inte alls vara en nagel i ditt öga på slagfältet...

Phil Spencer: Scorpio är en 4K-konsol

Xbox-chefen har blivit intervjuad.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading