Årets GDC (Game Developers Conference) är nu över, och även om vi inte kunde vara på plats i San Francisco och uppleva mässan själva så har vi följt många av nyheterna som dykt upp där med stort intresse. Eftersom vi gillar listor har vi knåpat ihop en kort sådan om vad vi (läs: jag) tyckte var det mest intressanta som dök upp på mässan i år.

Valve och VR

2
Valve och HTC lovar mycket med Vive. Ska bli intressant att se om de kan leverera.

Valve ägde mässan på många sätt. Inte nog med att de visade upp sitt samarbete med HTC i nya Oculus-utmanaren Vive - de passade även på att visa den slutgiltiga versionen av Steam Controller, streamingapparaten Steam Link och, viktigast av allt, Source Engine 2. Eller ja, rent tekniskt sett visade de ju inte den men ni förstår vad jag menar.

AER

1
Så orimligt vackert.

Svenskutvecklade AER ser makalöst bra ut. Kolla bara stilen! Det är som om Skyward Sword och El Shaddai skulle fått ett barn, liksom. Sen att det råkar vara ett stealth/pusselspel som verkar göra helt nya saker är ju bara en bonus. Läs den här utmärkta förtitten om ni är nyfikna på mer.

Zoe Quinns presentation om nättrakasseri

3
En riktig hjältinna. Heja Zoe!

Zoe Quinn är en indieutvecklare som under de senaste månaderna fått ta mer skit än de flesta andra får göra under hela sin livstid, och igår höll hon en bejublad presentation på mässan där hon gav tips på hur offer för nättrakasserier och organiserat hat kan skydda sig och lära sig hantera det. Väldigt, väldigt coolt och superinspirerande att läsa.

Steamworld Heist

4
Jag har stirrat på den här bilden hela dagen och den blir typ bara bättre och bättre.

Våra göteborgska vänner Image & Form visade upp sitt nya spel Steamworld Heist på mässan, och de positiva reaktionerna lät inte vänta på sig. Hackan har bytts ut mot pistoler, grävandet mot lagtaktiskt skjutande och de steampunkdoftande robotkobåjsarna mot... steampunkdoftande robotkåbojsare. Vissa saker är för bra att ändra helt enkelt.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones