JHale

Jennifer Hale

Jennifer Hale är lite av en veteran som varit med sedan Quest for Glory IV: Shadows of Darkness. Därifrån har hon fortsatt med bland annat Mortal Kombat, Metal Gear Solid, Baldur's Gate, Metroid Prime, Knights of the Old Republic och såklart Mass Effect. Det är nästan lättare att peka ut spel hon inte varit med i. Jennifers senaste roll i ett spel var Satale Shan i Star Wars: The Old Republic - Shadow of Revan och förra året hann hon dessutom med Dragon Age: Inquisition, Middle-Earth: Shadow of Mordor och Bioshock Infinite: Burial at Sea. Kort sagt, en hel del.

CTaylor

Courtenay Taylor

Courtenay Taylor lånade ut sin röst till spel redan med American Idol 2002 men sedan dess har karriären bara pekat uppåt. 2003 spelade hon Juhani i Biowares klassiska Knights of the Old Republic och har efter det bidrag med många minnesvärda insatser. Bland annat har Courtenay varit Jack i Mass Effect-serien, Ada Wong i Resident Evil 6 och Angela Weaver i The Bureau: XCOM Declassified. Hon har även en tendens att agera röst åt artificiella intelligenser (AI) - som Serena i Halo Wars, AI:n i XCOM: Enemy Unknown samt i Red Alert 3. Courtenays senaste roll var jägaren Val i Evolve och 2014 var hon med i bland annat Destiny och Murdered: Soul Suspect.JTaylor

Jen Taylor

Jen Taylor är kanske mest känd för sin roll som Cortana i Halo samt alla hennes dussintal insatser som Princess Peach och Toad i Mario-spelen. Men hon har såklart varit med i fler spel än så och började 1997 som Sunny Day i Backyard Baseball. Fler titlar hon spelat i är Aliens vs. Predator 2, Everquest II samt flera spelbara hjältar i DotA 2. Hennes senaste roll var Atomic Wonder Woman i Infinite Crisis och ett antal robotar i Destiny. LBailey

Laura Bailey

Laura Bailey är knappast ny i branschen och har hängt med på sedan tidiga 2000-talet. Hon började som Rayne i Bloodrayne och har sedan dess varit med Valkyria Chronicles, Final Fantasy XIII, Fallout: New Vegas och Bioshock Infinite bara för att nämna några. Laura är även känd för att medverka i flera västerländska översättningar av anime som Dragon Ball, One Piece och Naruto. Hennes senaste roll i ett spel var som Miranda i There Came an Echo och 2014 spelade hon Fetch i Infamous: Second Son samt Gwyn i Telltales Game of Thrones.CBlack

Claudia Black

Claudia Black är en skådespelerska känd inom både TV-spel och science fiction. De flesta kanske känner igen henne som Morrigan i Dragon Age-spelen, men hon har även varit med i allt från Diablo III och Mass Effect till Uncharted. Claudia har en väldigt unik röst och därmed lätt att känna igen. Hennes senaste roller var i förra årets Dragon Age: Inquisition, Middle-Earth: Shadow of Mordor och Destiny.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

Spel i den här artikeln

About the author

Adam Holmberg

Adam Holmberg

Skribent

Adam är en pedantisk västgöte som anser att ha ett liv är överflödigt. Spel är hans största intresse tillsammans med science-fiction och intag av energidryck tätt bakom. Hans mål i livet är att bevisa för alla att Uncharted 3 är som bäst mediokert.