Vi släppte lös sajten för elva dagar sedan, sett till dagens datum. Sedan dess har vi jobbat som skållade illrar för att hålla maskineriet igång och responsen har varit enorm. För det vill jag säga tack, när jag nu inleder min första krönika av många som förhoppningsvis kommer att publiceras på veckobasis.

När jag och Robin började att planera inför lanseringen av Eurogamer.se var det första vi spikade att vi ska bli Sveriges mest personliga spelsajt. Vi vill inte göra som alla andra - publicera objektiva nyheter rakt av. Det konceptet är redan beprövat, det fungerar men det finns av naturliga skäl inte plats för ännu en aktör som gör exakt samma sak.

Sverige är inte ett stort land. Vi är knappt 10 miljoner invånare och konkurrensen bland spelsajter och tidningar är därmed skyhög. Vi vill alla ta del av ert intresse och framför allt - er tid. Dagens samhälle har ett groteskt informationsflöde. I dag tar vi in mer information under en dag än vad vi gjorde under en livstid för 100 år sedan. Därför är vi mer selektiva än förr. Mycket passeras utan att vi lyfter på ögonlocket. Det är fullkomligt naturligt.

Sverige är inte ett stort land. Vi är knappt 10 miljoner invånare och konkurrensen bland spelsajter och tidningar är därmed skyhög.

Därför kommer Eurogamer Sverige, i den mån det går, att implementera våra personliga åsikter i allt vi gör. Vi kommer inte skriva om allt, men det vi publicerar ska vara av skyhög kvalitet. Allt för att ni ska vilja spendera er surt förvärvade tid hos oss.

Tanken med min veckokrönika är att redogöra om vad som händer här och nu på vår lilla redaktion. Jag tänker även inflika tankar om den bransch vi älskar allra mest - spelindustrin, och kommentera enskilda händelser som ploppat upp under veckan. Det ska inte vara gravallvarligt, utan lättsamt och roligt. Och framför allt underhållande.

För din tid är för värdefull för att du ska bli uttråkad. Livet ska vara roligt.

Nu kör vi!

Har du tips på ämnen som du vill att jag ska skriva om? Tveka inte att maila mig på andreas.goransson@eurogamer.se

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.