När jag på högskolan i Piteå tog mina första stapplande steg mot en journalistik karriär var norrsken ett hett ämne bland oss studenter från södern. Född i Skåne, uppväxt i samma län, var detta lika exotiskt som renkött och ryssvintrar med 30 minusgrader.

Jag minns än idag den där första vintern då jag fick uppleva ljusspektaklet. Lätt berusade på jästa drycker skrålade jag och mina klasskamrater och saluterade. Det var på riktigt det häftigaste jag någonsin upplevt, 19 år och naiv som jag var, och jag blev därför häromdagen fylld av nostalgiska känslor när nyhetsmedia basunerade ut att även vi som bor under polcirkeln skulle få ta del av det.

Men så klart missade jag det. Om det beror på att jag sov för länge eller det faktum att Göteborg ständigt så här års är täckt av tjocka moln låter jag vara osagt, men likväl väckte det saknad.

2

Spelens värld är som bekant en plats där vi alla kan fly verkligheten, slåss som urstarka hjältar och dräpa monster. Något jag saknar i spelvärlden är dock norrsken. Jag kan så här på förhand inte komma på ett enda spel jag senaste åren spelat som faktiskt haft en touch av ljusskenet från norr.

Därför sträcker jag ut en hand till all världens utvecklare - ge mig ett spel med norrsken. Ge mig bryska vintrar, galopperande renar och två meter snö. Det spelar liksom ingen roll vilken genre det är - skjutare, rollspel, vrålsvåra indiespel eller plattformsspel - bara det finns med och renderat i smaskig next gen-grafik. Jag kommer att spela, älska och spela lite till. För om det är något som väcker starka känslor hos undertecknad så är det just nostalgiska vibbar från norrbotten. Se så, kom igen.

Tycker du att jag är helt fel ute och vet ett spel som innehåller norrsken? Dra en kommentar nedan och tipsa mig.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson

Kommentarer (0)

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading

Relaterat material

Annons