Fem spel som borde få nyversioner

Vi listar fem spel som faktiskt borde få nyversioner till de nuvarande konsolerna.

OBS! Detta är en återpublicering från 23 mars i år. Av den anledningen stämmer vissa delar inte länge, exempelvis Final Fantasy VII (Som faktiskt är på väg!)

Om det är nånting som är en het potatis i spelindustrin just nu så är det remasters. Flera av förra årets största spelsläpp var nyversioner av äldre spel, så som Halo: The Master Chief Collection, The Last of Us: Remastered och Pokémon Omega Ruby och Alpha Sapphire, och nyheterna om kommande remasters verkar bli fler och fler för varje dag som går. Vissa viskar att branschen håller på att stagnera, andra vidhåller att den nya konsolgenerationen behöver alla spel den kan få och somliga tittar ömt på sin PC och skakar på huvudet åt vansinnet.

Debatten om huruvida remasters är dåliga för industrin har även nått vår redaktion, och under de senaste dagarna har stora meningsskillnader uppstått om vad som egentligen är poängen med dem. Slutsatsen blev att vi helt enkelt fick plocka fram en gemensam lista på fem spel vi tycker borde få remasterbehandlingen.

5. Super Mario Sunshine

5

Okej okej, lugna ner er. Låt mig förklara. Till skillnad mot vad en vokal majoritet på internet alltid hävdar så är faktiskt Super Mario Sunshine ett bra spel, förstår ni. Det bygger vidare på de bergsstarka fundamenten från tidigare 3D Mario-spel utan att vara för iterativt och presenterar en spelvärld som är superbehaglig att springa runt i. Musiken ska vi inte ens tala om! Yngre generationer förtjänar att få uppleva den här solblekta pärlan, och vi som haft nöjet att redan bekanta oss med semester-Mario vill se honom i högupplöst format. Gärna nu, tack.

4. Final Fantasy VII

4

Allt sedan Square Enix bokstavligt talat började att pumpa ut spinoffs på Final Fantasy VII, så har vi drömt om en remake i krispig HD. Historien om Cloud Strife och hans kamp mot den genomonde Sephiroth står sig fortfarande som seriens absoluta höjdpunkt, rent storymässigt. Dessvärre släpptes spelet till Playstation och är därför i dag grafiskt pensionerat. Klossarna som karaktärerna är gjorda av håller inte riktigt längre, kort sagt, och vi hoppas därför att Square Enix tar sig i kragen och restaurerar detta rollspelsmästerverk. Att släppa en uppskalad version till PC och Playstation 4 räcker inte.

3. Metal Gear Solid: The Twin Snakes

3

Vi älskar Metal Gear Solid till Playstation men vi måste erkänna att vi även älskar dess remake på Gamecube - Metal Gear Solid: The Twin Snakes. Spelet var inte bara en kosmetisk förändring som gjorde att karaktärerna inte såg ut som actionfigurer. Utvecklarna slängde även in funktioner från Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty som möjliggjorde för bättre stealth-taktik genom att hänga från kanter, gömma sig i skåp och andra sköna förändringar. The Twin Snakes inkluderades aldrig i Metal Gear Solid HD Collection på grund av att det utvecklades av Silicon Knights istället för Kojima Productions och därför inte anses som "canon" trots att spelets story är likadan. Så även fast det helt klart är en omöjlighet så vill vi ändå se The Twin Snakes i ny HD-tappning. Alternativt en ordentlig remake av originalspelet.

2. Star Wars: Knights of the Old Republic

2

Det var för länge, länge sedan i en galax långt, långt borta som vi fick uppleva kärleken kallad Knights of the Old Republic. Det var inte bara för att det hade Star Wars i titeln som fick fansen att tråna efter Biowares rollspelsklassiker, utan den klassiska storyn och rika universumet vi fick besöka. Vi får i dag spela spelet på våra surfplattor om vi skulle känna för det men en ny chans att spela spelen i våra soffor eller framför våra nya fräsiga skärmar är något inte bör fnysas åt. Detta kommer troligen inte att ske då Disney spolat ner allt vad Expanded Universe en gång hette, men vi kan ju alltid hoppas att klassikern någon gång får chansen att få visa upp sig på våra moderna spelmaskiner.

1. E.T the Extra-Terrestrial

1

E.T. är en underskattad pärla som alla borde spela. Med Oculus-stöd, rörelsekontroller och en helt ny ombyggnad i Unity blir världens bästa spel ännu bättre. E.T. var så fantastiskt att det fick hela spelbranschen att falla ner på knä. Så bra att man var tvungna att gräva ner tusentals exemplar i öknen för att stoppa upploppen. Förhoppningsvis kan en nyversion ge samma effekt. Vissa menar att spelet borde förblivit begravt i öknen. Vi tycker snarare att E.T, likt de bästa sakerna i livet, bara blivit bättre med åren. Så damma av sanden och ta fram självspäkelsepiskan, för nu kör vi.

Vilka spel vill du se nyversioner av till de nuvarande konsolerna? Dela med dig av dina förslag i kommentarsfältet här nedanför!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (14)

About the author

Eurogamer.se

Eurogamer.se

Contributor

Relaterat material

Recension: Mario Tennis: Ultra Smash

Hela Mario-gänget är samlat och den här gången ger man sig på att slå på en försvarslös tennisboll.

FeatureVåra E3-önskningar 2016

En högtid större än Julafton närmar sig för oss spelare och detta är paketen som vi hoppas att E3-tomten har med sig i säcken!

Recension: Star Fox Zero

En reboot av en remake av en klassiker.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (14)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading