2015 hade kunnat gå till historien som ett av de bästa spelåren någonsin. Sony har dock sedan tidigare meddelat att Uncharted 4 skjuts upp till 2016, och nu kommer vi även att få vänta med The Legend of Zelda Wii U tills nästa år.

Det är producenten Eiji Aonuma som meddelat att ett släpp 2015 inte längre är "huvudprioritet" för Nintendo.

"Since I declared at The Game Awards in December that the game would launch in 2015, the directors and the many members of the development team have been working hard developing the game to make it the best it can be", förklarar Aonuma.

Anledningen till förseningen sägs vara att teamet som utvecklar The Legend of Zelda upptäckt "flera nya möjligheter" för spelet.

"So, I must apologize to you all that were expecting the game by year's end, but we are no longer making a 2015 release our number one priority. Instead, our priority is to make it the most complete and ultimate Zelda game."

Så kan det gå, och vi hoppas att spelet med ett par extra månaders utveckling blir mer än superbt. Tills dessa kan ni läsa vår förtitt.

Tack, IGN.com.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.