Våren är känd som en av årets värsta torrperioder i spelbranschen. Efter julruschen och innan E3 händer i princip inget av värde - inga större nyheter basuneras ut och inga storspel utannonseras. Branschen ligger lite i dvala, vilket helt klart märks och speciellt om man jobbar inom spelmedia.

Veckan som gått har varit tom. Förutom att nya Deus Ex utannonserats, en synnerligen kränkt internetprofil förklarat krig mot Nintendo via Youtube, och att lastgamla Age of Empires 2 HD får en ny expansion, har inget av intresse hänt. På vår lilla redaktion har snacket istället riktats mot oss själva. Ni förstår, vi är en skara blandade personligheter som samsas om samma yta. Därmed uppstår konflikter då och då, och ett ämne som är extra känsligt är musiksmak.

För ett par veckor sedan uppdagades det att Adam Holmberg, skriet från Karlskrona, hyser en extrem kärlek till Nickelback. Det har gått så pass långt att Adam numera skrotat alla sina musiklistor i Spotify. Detta till förmån för blöjmetalbandet som sjunger så bajsnödigt att det framkallar huvudvärk hos alla normalt funtade människor. Förutom Adam då, så klart.

1
Adam Holmbergs favoritband.

Och Adam har blivit så aggressiv sedan hans horribla musiksmak lyfts upp på ytan. I tisdags upptäckte Robin honom när han satt redaktionens musiksamling i brand nynnandes på "How You Remind Me". Eftersom Adam är cirka två meter lång och bredaxlad som en mindre bulldozer så är det inget som vågat göra uppror. Stryk har delats ut till höger och vänster, reprimander levererats på löpande band och våra nytillskott, Susanne och Malin, är skrämda från vettet.

Speltorkan drabbar alla i branschen och Eurogamer Sverige är som tillsynes inget undantag. Om detta inte vänder snart kan värre saker händer, ja, Adam kan till och med ha tvingat med oss på Nickelback-konsert.

Kom igen nu E3, skynda på lite. Vi behöver heta spelnyheter. Och det nu.

Trevlig helg och tack för att du läser!

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (6)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Fler artiklar av Andréas Göransson