Andréas krönika #7: Fem spel jag vill se på E3

Andréas spekulerar i vad som kommer under årets E3 och vad han vill se.

Om mindre än två månader är det dags för E3. Då väntar en vecka fylld av presskonferenser, analyser och så klart utannonseringar av heta storspel. Ni som följt mitt raljerande här i kolumnen vet att jag för ett par veckor sedan efterfrågade nya titlar bland den stora mängden remasters som vi (tyvärr) belönats med.

I veckans krönika har jag därför tänkt lägga fokus på fem drömutannonseringar som jag vill se under sommarens mässa.

Är du med? Bra, då kör vi.

5) Pokémon Online (Wii U/3DS)

Nintendo bör ta sig i kragen och ge oss gamers det vi så länge väntat på - ett tvättäkta Pokémon MMO. Jag tänker mig två versioner av samma spel; ett bärbart och ett stationärt. Jaga fickmonster och utforska stora världar hemma vid din TV, spara och fortsätt på spårvagnen via din 3DS. Fördelarna är många men kort sagt ger detta oss det bästa av två världar - krispig HD-grafik och samma portabilitet vi vant oss vid. Vill du bara spela en av versionerna ska det så klart också gå.

4) Half-Life 3 (PC/PS4/Xbox One/Steam Machine)

Vänta lite nu, borde inte detta ligga som etta? Det kan man absolut tycka, men undertecknads pepp för Half-Life 3 har minskat avsevärt i takt med alla rykten de senaste åren. Och skulle Valve, mot all förmodan, faktiskt släppa tredje delen i sagan om Gordon Freeman lär det tyvärr inte leva upp till hypen. Därför förväntar jag mig ett briljant actionspel, men inte mer än så. En utannonsering vill jag dock se ändå.

3) Donkey Kong 512 (Wii U)

Det är verkligen dags att allas våran älskade apa får ett mustigt AAA-äventyr snart. Donkey Kong Country-spelen är trevliga, men jag efterlyser plattformsspel i samma anda som Donkey Kong 64. Eftersom vi snuvats på både 128-delen (Gamecube) och inte såg röken av 256 (Wii U) så är det hög tid nu. Nintendo får gärna smaska på med ett sexigare namn, dock.

2) Conker's Bad Fur Day 2 (Xbox One)

Att Conker är tillbaka i ett Project Spark-baserat äventyr till Xbox One vet nog alla redan. Spelet ser dessvärre riktigt, riktigt risigt ut och all den bisarra humorn som Rare öste på i Conker's Bad Fur Day lyser med sin frånvaro. Därför hoppas jag att Microsoft rycker upp sig och ger den alkoholiserade ekorren med det grova språkbruket en ny ärlig chans. En Conker utan rejäl bakfylla är ingen riktig Conker, och ett Bad Fur Day 2 är ett måste.

1) Final Fantasy VII (PS4)

Jag vet, jag gjorde det. Egentligen borde jag skämmas. Till mitt försvar anser jag ändå att en nyversion av Final Fantasy VII till nya generationens Playstation vore det absolut hetaste årets E3-mässa kan bjuda på. Jag vill spela som Cloud igen och utmana Sephiroth. Jag vill återuppleva musiken omtolkad med en riktig orkester. Och jag vill att det ska hända nu.

Har du några drömutannonseringar som du vill se under årets E3-mässa? Skriv en kommentar nedan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (2)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureSpelbranschen, jag har ledsnat på din handsvett

Alex tycker att folk ska börja tänka mer själva igen

FeatureÅsikt: Jag älskar förseningar

Och det borde du också göra.

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureFörtitt: Alwa's Awakening

Under ett besök på Retrospelsmässan i Göteborg fick vi chansen att klämma på svenskutvecklade Alwa's Awakening.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading