Enligt en Japansk nyhetstidning har det läckt uppgifter om Nintendos kommande konsol, den som för närvarande går under projektnamnet NX. Tidningen hävdar att NX skall ha ett Android-baserat operativsystem istället för ett egenutvecklat som varit fallet tidigare. En intressant teori är att bytet kan vara tänkt för att underlätta för tredjepartsutvecklarna.

1
Wii U - förstapart only!

Det hela låter ju tämligen trovärdigt, inte minst med tanke på hur i princip alla tredejepartsutvecklare övergav Wii U. Snacket om integration med telefoner och andra mobila plattformar borgar även för att Android mycket väl kan bli aktuellt. Frågan är hur det kommer påverka saker som prestanda, användarvänlighet och inte minst personlig touch i menyer och annat?

En källa på Nintendo skall ha bekräftat nyheten. Tack till Gamesradar

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Alex Pettersson

Alex Pettersson

Skribent

Alex är en allätare och lapar i sig det mesta inom spel. Dark Souls, Metroid och Uncharted får helt enkelt slåss med FIFA om uppmärksamheten i sladdljungeln under tv:n. Och eftersom han är så förbaskat gammal har han också minst 25 års erfarenhet av spelande.