Det tydligaste tecknet på att E3 börjar närma sig är alltid att en massa nya spel helt plötsligt börjar avslöjas på nätet. Frivilligt eller inte spelar ingen roll, för det tycks vara närmast omöjligt att hemlighålla ett spel nuförtiden.

Detta verkar vara fallet med Dark Souls 3, ett spel som på pappret inte existerar men som plågats av två informationsläckor på kort tid. Den första av dessa har vi redan rapporterat om, så vi kan ju lika gärna bara fokusera på den andra. Läs inte mer om ni vill undvika spoilers (inte för att det finns särskilt mycket att spoila i ett Souls-spel, men ändå), i vanlig ordning.

Okej, så tre dagar efter att den första läckan dykt upp, i fredags alltså, dök det upp en ny läcka, denna gång på samma YouTube-kanal som (felaktigt) sade att Microsoft var villiga att betala "miljardtals" dollar för att köpa rättigheterna till nu nedlagda Silent Hills. Enligt The Know, som kanalen heter, så är spelet under utveckling till PlayStation 4 och Xbox One, medan en PC-version är "förhandslingsbar" (vilket låter väldigt märkligt, men mer om det nedan).

Vidare säger kanalen att spelet innehåller över 100 nya vapen, 40 nya rustningar, 45 nya fiendetyper och filmsekvenser som tillsammans klockar in på över en timme i längd. Även här tycker jag det finns skäl att ifrågasätta legitimiteten i källan, men det tar vi som sagt längre ner. Något som däremot låter mer troligt är uppgifterna om de nya spelfunktionerna som spelet introducerar, däribland möjligheten att spela upp till fyra spelare i ett spel och att offra en fiende för att kunna invadera andra spelares världar. Tydligen kommer även spelets bossar ha vad kanalen kallar för ett "heat up"-läge, och spelets checkpoint-och teleporteringsobjekt bonfires kommer kunna skapas av spelare.

Även om jag är säker på att spelet faktiskt existerar och att många av sakerna som rapporterats om det faktiskt stämmer, såsom mängden nya vapen och rustningar och de nya spelfunktionerna, så finns det ett par saker som jag tycker låter rätt osannolika. För det första så låter det väldigt märkligt att PC-versionen av spelet bara är "förhandlingsbar", med tanke på hur väl samtliga delar av serien sålt till plattformen. Vidare låter det helt knasigt att spelet kommer innehålla över en timme med filmsekvenser. Kotakus Patrick Klepek uttryckte det bäst: "Dark Souls games have never, ever been about the story, so there would be no reason for a marketing team to ever tell people how many cutscenes to expect in the game-it wouldn't do anything to hype people up for it." Det är klart att det kommer finnas filmsekvenser och nya fiendetyper och vapen, men exaktheten om antalet är väldigt märklig. Med tanke på att kanalen fått tag på skärmdumpar på spelet så känns det ju onekligen som att de, tillsammans med resten av informationen, kommer från ett marknadsföringsdokument eller liknande, och siffror av den typen dyker bara inte upp i sådana sammanhang. Men vi får se hur det blir på E3, helt enkelt. För att se alla skärmdumpar och nyheten i dess ursprungliga form, kolla på videon ovan.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.