Fem spel för dig som precis sett Jurassic World

I dag har Jurassic World premiär på biograferna så därför tipsar Niklas om fem dinousariespel du inte får missa.

Så du har precis kommit hem efter att ha sett Jurassic World på bio, ditt huvud full av förhistoriska giganter, och vill fortsätta jaga dinosaurier framför din skärm? Om zombies varit tv-spelsvärldens stora besatthet de senaste åren har väl inte dinosaurier egentligen blivit nästa stora grej, men konturerna av en liten trend finns där. Och även om inte Jurassic Worlds huvudkaraktär Chris Pratts äventyrliga oneliner-humor har hittat sig till den digitala världen än finns det en stor bredd av spel att konsumera. Här är fem av dem vi tycker du kan titta närmare på.

ark1
Jaga dinosaurier i ARK: Survival Evolved.

ARK: Survival Evolved

Du vaknar upp naken på en mystisk ö full av dinosaurier och andra förhistoriska djur, men med moderna vapen och futuristiska byggnader i horisonten. Likt populära överlevnadsspel som Rust och Day Z försöker du överleva genom att bygga verktyg och byggnader, odla mat och samarbeta med hundratals andra spelare för att döda eller tämja dinosaurierna. Släpptes nyligen på Early access på Steam.

Far Cry 3: Blood Dragon

Även om titeln säger något annat är det helt uppenbart en Tyrannosaurus Rex som utgör den här expansionens farligaste fiende. Fast med röda ögon. Som skjuter laser. I en retro-futuristisk spelvärld full av 80-talsdoftande referenser. Efter det klassiska, men ändå väldigt uppskattade, open world-skjutande som Far Cry 3 bjöd på damp den fristående expansionen (du behöver inte ha Far Cry 3 för att spela) ned som en blixt från klar himmel. Ett snabbt och givande spel inlindat i humor och pumpande elektronisk musik gör Blood dragon till ett måste, om du lyckades missa det när det kom för två år sedan.

Lego: Jurassic World

Ett av två officiella spel baserat på den nya filmen (den andra ett mobilspel för iOS och Android) är ytterligare ett tillägg till den stora samlingen licensierade Lego-spel. Även om flera av Lego-spelen varit sådär finns det några som funkar utmärkt när de kopplas ihop med äventyrliga och humoristiska filmer. Precis som Lego: Marvel Super Heroes och Star Wars: The Complete Saga hoppas jag på att Lego: Jurassic World bjuda på lättsam underhållning på de flesta maskiner du kan tänkas ha där hemma (current gen, last gen, bärbart etc.).

Primal Carnage

Är du trött på att döda dinosaurier och istället vill uppleva den andra sidan? Då kanske det pvp-fokuserade spelet Primal Carnage är något för dig! Välj av ett stort utbud av förhistoriska djur och attackera andra spelarstyrda människor. Så ungefär som Evolved, fast med dinosaurier. Briljant. Nyligen släpptes även uppföljaren Primal Carnage: Extinction på Steam.

The Witcher 3: Wild Hunt

Jo jag vet, tekniskt sett finns det inga dinosaurier i CD Projekt Reds hyllade uppföljare, men varför hänga upp sig på tråkiga detaljer? Om du kisar med högra ögat samtidigt som du står på ett ben med minst fem meter från tv:n när du sveper ett glas polsk vodka så ser en grip faktiskt nästan ut som en Pterodactylus. Det räcker för mig. Dessutom är det ett av årets bästa spel och kommer kräva hundratals timmar av dig, så du behöver hoppa på det hajp-tåget all ledig tid du har.

Undvik: Jurassic Park: The Game

Det är förståeligt om du tror att Telltales försök på Jurassic Park-franchisen borde vara en fullträff. De har ju trots allt gjort The Walking Dead och Fable. Men så är inte fallet. Fantasilöst, tråkiga karaktärer och tråkig gameplay - detta var innan Telltale förfinat sitt historieberättande.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Relaterat material

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

RekommenderatRecension: ABZÛ

En snitslad tur genom ett bedårande vackert hav.

EssentielltRecension: Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

En studie i smärta. Big Boss är tillbaka och avslutar Metal Gear-sagan på bästa tänkbara sätt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading