E3! E3! E3! Mässan står återigen runt husknuten och inväntar dagen då den attackerar oss med all spelarsenal den bara orkar. Vad vi borde vara är exalterade, vilket märks genom Lucas tre delar långa utlägg om vad vi kan förvänta oss att se under E3 samt vad vi kanske och definitivt inte kommer få se.

Artiklarna i fråga hittar du här:

Men när faktan är lagd står vi ändå kvar med vår milslånga önskelista på vad vi faktiskt VILL se presenteras under mässans smattrande E3-konferenser, men som inte är särskilt troliga att inträffa. Lucas tycker inte vi ska bygga upp falska förhoppningar men jag är här för att trissa upp dem desto mer med våra tio högsta önskningar om vad vi helst skulle vilja se på årets E3.

1. Playstation Vita 2 avtäcks - Jag har personligen aldrig ägt en bärbar konsol men jag minns alla gångerna jag sneglat på Gameboy, Gameboy Advance och inte minst Playstation Portable. Behovet av att spela på andra ställen än just i mitt vardagsrum eller vid datorbordet tycktes dock aldrig infinna sig, men det är också här som chefredaktör Andréas försäkrar att jag har missat något och att ett bärbart Playstation i synnerhet inte får dö med Playstation Vita. Vita Slim släpptes förra året med ny design och nya funktioner, men i nya konsoltider vill vi ju egentligen ha en ny maskin som gör allting som Vitan kan bättre. Så till vida att undertecknad övertygas att påbörja sin bärbara bana inom spelandet.

1

2. The Last of Us 2 utannonseras - Uncharted 4 kommer onekligen vara Sonys och Naughty Dogs trumfkort under E3 med allt vad det innebär. Ändå kan vi inte låta bli att hysa förhoppningar om att vi också kan få en bekräftande glimt av det beryktade The Last of Us 2. Hittills är det inte ens troligt att titeln blir av överhuvudtaget och det har spekulerats i om en uppföljare ens är nödvändig. Sedan jag tog farväl av Ellie och Joel i det första spelet har jag velat göra ett återbesök. Kanske är det dags för en äldre Ellie att ta över som huvudkaraktär?

2

3. Nintendos nya konsol - Det råder inga tvivel om att Nintendo jobbar på en ny spelplattform under kodnamnet NX och det spås bli en maskin med ett helt nytt koncept. I övrigt är det än så länge tämligen hysch hysch om plattformen. Parallellt jobbar Nintendo även på en ny medlemstjänst som ska täcka upp 3DS, Wii U, NX, mobila enheter och datorer och om vi inte får se något om Nintendo NX kanske vi får en titt på hur medlemstjänsten kommer att fungera i praktiken. Helst hade vi gärna fått se båda tingen samtidigt, men det är mer troligt att uppdateringar kring NX kommer att ske under 2016. Under tiden vi har suttit på nålar här så har vi även Peter delat med sig av sina tankar kring den nya konsolen.

3

4. Silent Hills lever - Ja, vi kommer att fortsätta tjata om Silent Hills ett tag till. Demot P.T som glorifierar de PS4:or som råkar ha den installerad borde verkligen inte lämnas ute i kylan att dö. Just därför hoppas vi att Konami i själva verket har grundlurat oss att tro att spelet är nedlagt samt att de golvar oss med en ny, massiv trailer. Vi inser såklart att Silent Hills inte finns mer, men jisses vad vi önskar att allt vore annorlunda.

4

5. The Last Guardian - Lucas säger att vi definitivt inte kommer att få höra så mycket som ett pip från The Last Guardian och ja, det ser inte särskilt troligt ut. Spelet utannonserades 2009 som ett PS3-spel, nämndes vara under nyutveckling under 2013 och uteblev från förra årets Sony-konferens, vilket heller inte bådar gott för i år. Med det sagt vill vi helt klart se en trailer som nyintroducerar spelet för Playstation 4 eller åtminstone lite info om var i processen vi befinner oss.

6. Pinsamma händelser - Samtidigt som vi vill se en fantastisk mässa som löper på utan konstigheter så hör det till charmen att saker och ting går snett. Okej att trailer-feeds som hakar upp sig inte är särskilt roligt, men vem kan låta bli att fnissa när konferencierer försäger sig, säger att en sak ska hända och det inte händer, samt när ett spel presenteras på ett kanontöntigt sätt? Kalla det skadeglädje men vi älskar det och det är nog det mest troliga att hända på den här listan.

7. The Legend of Zelda-trailer - Så The Legend of Zelda Wii U kommer inte att släppas i år. Och? Vi vill ändå ha en fet ny trailer och helst gameplay som bygger vidare på den korta presentationen som gavs under E3 2014. På sin höjd kanske Nintendo säger en eller två saker om spelet, men något storslaget är inte att vänta med tanke på att spelets avsaknad har bekräftats i en tweet från Nintendo of America. Om inte uppdateringen sker nu så lär den ske innan vi blir alltför uppgivna på redaktionen.

8. Beyond Good and Evil 2 - I all rimlig mening kommer vi säkerligen att få se nytt material från den nya Mass Effect-titeln, men att det kanske minst lika efterlängtade Beyond Good and Evil 2 skulle titta fram kan vara för mycket att hoppas på. Trots det så inbillar vi oss att vi kommer att överraskas med en detaljerad förklaring var det långutvecklade spelprojektet nu står, när vi får spela det och när vi får ta del av nästa trailer. Nu tar jag i, jag vet.

9. Conker's Bad Fur Day 2 - Project Spark-versionen av Conker's Bad Fur Day ser dessvärre inte ut att hålla måttet och vi tror inte för en sekund att det är rätta sättet att leverera en uppföljare på Nintendo 64-klassikern. Däremot vill vi under detta års E3 se en ordentlig utannonsering av en ordentlig uppföljare som ska föra över den alkoholiserade och mentalt instabile ekorren till nästa generation. Kommer det att hända? Neppligen.

10. Utannonseringen av Half-Life 3 - Ni visste att jag var tvungen att inkludera denna hopplösa titel i högen. Tystnaden från Valve är talande och känslan av att vi är få som håller lågan brinnande har blivit mer och mer påtaglig. På listan är detta förstås den sak vi med största säkerhet kan garantera inte kommer att hända, med tanke på att Valve liksom föregående E3-år kommer att lysa med sin frånvaro även detta år. Source 2-motorn utannonserades under årets GDC så det är redan ur vägen, men det hade varit kanontrevligt att få se en längre presentationsvideo av vad motorn verkligen går för. Det är väl först när vi får det som vi kan börja nosa efter Half-Life 3 igen. Men det verkar som ett kanske av titaniska mått.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Jonas Pettersson

Jonas Pettersson

Redaktör / Assisterande chefredaktör

Ingen på redaktionen vet exakt var Jonas härstammar, men trots sin uppväxt i de värmländska skogarna har han inte undkommit det magiska mediet som är dator- och tv-spel. Hans vanligaste genres rör sig inom FPS, actionrollspel och skräck.