Så här var Sonys presskonferens

När alla trodde att Playstation inte skulle leverera i klass med Microsoft så krossade de allt motstånd.

Efter Microsofts minst sagt galna presskonferens där företaget gick från klarhet till klarhet, så var det nog många och inklusive undertecknad som på förhand räknat ut Sony. Hur skulle Playstation-tillverkaren kunna toppa bakåtkompatibilitet, den nya kontrollen och alla nya titlar som Microsoft öste ute?

Sony inledde sin presskonferens med att prata om Playstation 4 och vad den betyder för spel, spelare och utvecklare. De talade brett om att konsolen är en historisk evolution för spel och drämde därefter till med ett spel vi alla suktat efter i åratal - The Last Guardian.

The Last Guardian har nu gått över till Playstation 4 och kommer att släppas under 2016. Det var en minst sagt berörd Shuhei Yoshida som äntrade scenen för att lämna dessa besked. Yoshida grät nästan glädjetårar när han berättade att spelet han aldrig skulle släppas faktiskt kommer att komma.

Även Guerrilla fanns på plats för att visa upp sin purfärska spelserie Horizon: Zero Dawn. Scenen vi fick se från scenen utspelade sig i en värld bortom vår. En kvinna tillhörande en indianstam springer i en dal och jagar. Men det är inte vilka byten som helst utan robotdjur. Inget releasedatum är spikat.

Square Enix var på plats och utannonserade ett nytt Hitman-spel utan undertitel. Allt vi fick skymta var Agent 47 pulserandes genom snö och stadsmiljöer som skymtade förbi. Spelets beta blir konsolexklusiv för Playstation.

Vi fick även se mer av Street Fighter där två nya slagsmålskämpar visades upp - Birdie och Cammy. Dessutom kommer en publik beta igång i juli.

Nytt material från No Man Sky - evighetsspelet som aldrig tycks bli klart - dundrades också upp. Spelet ser ut att bli större och större hela tiden, och samtliga miljöer kommer att bli fullt förstörbara. Vi har fortfarande inget releasedatum.

Media Molecule utannonserade sitt nya spel Dreams. Vad det exakt går ut på är fortfarande ganska oklart, åtminstone om du frågar undertecknad, men det verkar vara ett spel där du med din handkontroll målar upp drömmar som du sedan delar med dig av till andra. Dessa varvades med mysig musik, isbjörnar, rymdskepp och mordiska nallar. Det ser lite ut som en feberdröm, ungefär.

Andra spel som visades upp och som är värda att nämna innan vi kastar oss in på de riktiga godbitarna är Firewatch, Destiny, Assassin's Creed Syndicate, World of Final Fantasy och nya spel från Devolver.

Sen small det.

Om någon på allvar tror att The Last Guardian var den stora jokern under Sonys presskonferens så är denna personen helt fel ute. Playstation-tillverkaren öste nämligen ut ett spel som jag tjatat om i många år; Final Fantasy VII Remake. När trailern började rulla fick undertecknad fullständig gåshus. Äntligen!

Men så slutar det inte där. Sony meddelade nämligen att Shenmue III ska återupplivas via Kickstarter. Spelet kommer så klart att släppas till PS4, så skänk en slant genom att klicka här. Detta är en kulturgärning i sin allra renaste form.

Sony rundade sedan av sin konferens med att visa nytt material från Batman: Arkham Knight, Project Morpheus, Playstation Vue och Disney Infinity 3.0. Man lät även meddela att Playstation numera är "home of Call of Duty" och presenterade sitt samarbete med Activision som ska ge exklusivt material till Playstation-spelare. Dessutom fick vi se lite mer från Star Wars Battlefront och sprillans nytt gameplay från Uncharted 4. Det enda som hade kunnat toppa Sonys konferens är Half Life 3.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

Spel i den här artikeln

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

Recension: Traverser

Jonas har lekt med gravitationen i svenska indietiteln Traverser. Vad tycker han?

Nintendo Switch - spelen, specifikationer, releasedatum och allt vi vet om den nya maskinen

Från kontroller till mjukvara, här är vad du kan förvänta dig av Nintendos nya system.

Recension: Zombi

ZombiUplay - en zombie på riktigt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading