Square Enix presskonferens startar med en 6 minuter lång försening, som när den är över leder över till en svensk stolthet: Just Cause 3, utvecklat av Avalanche Studios. Presentatören som inleder presskonferensen håller ett kort introduktionstal om hur Square Enix mer och mer öppnar sina sinnen och tar in vad fansen har att säga.

Det diskreta tacktalet för att värma sina fans hängivna hjärtan leder oss tillbaka till information angående det kommande Just Cause 3. PANG, BOOM, POW. Det som presenteras ser ut som ett Nordamerikanskt nyårsfyrverkeri gånger hundra. Med en obegränsad upplaga C4 (PANG, BOOM, POW), uppgraderad grapplehook och en hel drös med fler uppgraderingar sedan Just Cause 2, iklär vi oss nu än en gång rollen som protagonisten Rico Rodriguez. Nämnde jag en obegränsad mängd av C4?

Det sprängfyllda spelet beräknas släppas första december, och kommer till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Den svenska supertiteln följs av en sneak peak på vad som verkar vara en uppföljare till NiER, tills vidare med hemlig undertitel. I en gudomlig trailer får vi bevittna städer i ruiner, magiskt vackra skogar och en för oss okänd kvinnlig karaktär i svart. Allt detta med det mest förtrollande pianostycket i bakgrunden. En utvecklare iförd en mask som gjord för att skrämma små barn när de sover träder upp på scenen enbart för att berätta att mer information inte släpps förrän hösten. Han funderar högt på vad han egentligen gör där och går sedan av scenen igen.

-system-headline1
Mystiken tätnar.

Square Enix traskar raskt vidare till nästa titel, Rise of the Tomb Raider. Förutom en trailer med den unga äventyrerskan i alla möjliga kniviga situationer visas även en behind-the-scenes video om skaparprocessen, där fansen får veta precis hur mycket fokus som lagts på alla de små mikrodetaljerna. Detta för att skapa ett så realistiskt och dynamiskt spel som bara möjligt. Minst två gånger nämns Lara Crofts porer som en av de å så viktiga elementen. Som tidigare känt så kommer Rise of the Tomb Raider vara Xbox-exklusivt för en tid framöver.

Något som Square Enix verkar ha snöat in sig rejält på under sin presskonferens är att göra mobilspel av många av sina större titlar. Både Hitman, Kingdom Hearts och Tomb Raider har fått eller ska få varsina mobila versioner. Efter en liten glimt av FFXIV: Heavensward och Dragon Quest fyrar Square Enix av en av sina stora titlar för kvällen. Tiden för Kingdom Hearts 3 är här.

Det mångfacetterade spelet har fått en trailer som bekräftar alla våra våtaste drömmar. Soras enorma fötter stampar fram genom en värld värd sina egna sagor, åtföljd av sina trogna vänner Kalle och Långben. Så mycket verkar ha utvecklats över åren, men känslan och kärleken finns kvar. Luta dig tillbaka och känn rysningarna.

Med tårar fortfarande i ögonvrån tas vi vidare till en av nysatsningarna i Final Fantasys snabbt expanderande spelserie. World of Final Fantasy är en mash-up av alla de populära Final Fantasy-karaktärerna, genomgående iklätt en urgullig chibi-stil.

-system-headline2
Nästan så man blir sockersjuk.

Från pastelliga chibikaraktärer till mer eller mindre blodiga lönnmord presenteras härnäst Hitman i en helt ny kostym. Med världen som spelplan ska den iskalla Agent 47 nu ta sig an uppdrag på en massiv skala. Spelet ska vara en växande sandlåda, och uppdrag som finns idag kanske inte finns imorgon. Ett spännande koncept som ständigt förnyar och håller spelet intressant och nytt. Fokus ligger på spelarfriheten, och harmonin mellan noggrann planering och snabbtänkt improvisation under varje nytt uppdrag.

-system-headline3
Är du beredd för ändlös blodlust?

Sex speltitlar in, exklusive mobilspel, har Square Enix fortfarande ett antal ess i rockärmen. Star Ocean Integrity and Faithlessness introduceras med en gameplaytrailer och ett luddigt lanseringsdatum någonstans under 2016 i Europa och Nordamerika.

Ingen kan ha missat det ofantligt populära Deus Ex: Human Revolution. Med den våg av hyllningar som följde spelet är det ingen chock att Square Enix valt att visa upp uppföljaren under 2015 års E3. Deus Ex: Mankind Divided innehåller allt från en spelarstyrd händelseutveckling, till mekanisk apartheid, till Illuminati. Foliehattarna kommer ni kunna pryda era vackra huvuden med tidigt 2016, då spelet ska släppas till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Presskonferensen avslutas med ett av Square Enix nyaste projekt, en helt ny studio vid namn Tokyo Rpg Factory. Det rätt oinspirerande namnet följs upp av några av de vackraste artworks undertecknad någonsin har sett. Inte många detaljer släpps ut angående studions pågående projekt, men vi får i alla fall ett namn på det hela: Project Setsuna.

-system-headline4
Hjärtat slår ett extra slag.

För att ha haft en så absolut fullproppad E3-konferens så har Square Enix inte lämnat ut mycket information alls. Ett mycket linjärt upplägg lyckas ändå vara en smula kaosartat, och med nya presentatörer för varje nytt spel kändes presskonferensen ibland lite som en cirka en och en halv timme lång session speed-dejting. Sen undrar även undertecknad vad som hände med Final Fantasy XV, och speciellt, vart försvann hypen kring Final Fantasy XII Remake? I slutändan lämnas vi med ett dussin olika titlar att hålla koll på, men utan särskilt mycket kött på benen.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Malin Granberg

Malin Granberg

Skribent

Malin har, trots sin härstamning från Piteås vackra älv, förlorat sin dialekt till Östergötlands platta landskap. Liksom det som drar henne till spel, så var det även äventyr och universitet som förde henne ner till den södra delen av landet där hon byggt sitt näste. En allätare med förkärlek till rollspel.