Så här var Ubisofts presskonferens

The Division, Rainbow Six: Siege, Assassins Creed: Syndicate och Aisha Tyler.

Det fanns mycket som talade emot Ubisoft inför deras E3-presskonferens. Assassins Creed: Unitys minst sagt buggiga release förra året och kritiken mot Watch Dogs för två år sedan har gjort många, med rätta, misstänksamma mot Ubisofts hajpapparat.

Samtidigt har inte Ubisoft fått tillräckligt mycket kredd för att ändå våga nya saker. Assassins Creed: Unity innehöll, förutom i en bunt buggar och dåligt optimerad spelmotor, en fantastiskt detaljerad och vacker spelvärld. Watch Dogs hade en bunt stora brister, men var också ett första försök till en originell spelidé.

Framför allt har Ubisoft lyckats bra med små, kreativa spel från mindre avdelningar i deras gigantiska organisation - Child of Light, Rayman Legends, Valiant Hearts, Grow Home och många fler.

Men det är fullt förståeligt om man har svårt att bli exalterad inför deras presskonferens. Det var därför uppfriskande att se dem öppna årets konferens så starkt med en trailer för South Park: The Fractured but Whole, en uppföljaren till hyllade South Park: The Stick of Truth. En rolig och självrefererande trailer som många blev genuint överraskade av att se.

Därefter klev Ubisofts ständiga konferencier Aisha Tyler upp på scen för att prata med South Park-skaparna Matt Stone och Trey Parker, och lyckades vara den roligaste av de tre ("You look like you're gonna take my orders"). Aisha Tyler är utan tvekan en av de bästa ingredienserna i Ubisofts presskonferenser, och i år var inget undantag.

Den överraskande roliga starten följdes upp av ett helt nytt spel, For Honor, som verkar vara ett fyra mot fyra-spel med samurajer, riddare och vikingar. Spelet demonstrerades live med åtta spelare och verkar vara både blodigt, hetsigt och många datorstyrda karaktärer att hugga ner.

Efter det passade de på att vissa några korta trailers till speltilläggen The Crew: Wild Run och Trials Fusion: Awesome Level Max (den senare med en trailer som bestod av en katt ridandes på en eldsprutande enhörning) innan de äntligen kom in på presskonferensen troligtvis mest efterlängtade spel The Division. Förutom en ny trailer där några spelare besöker New Yorks "dark zone" fick vi även, förutom lite tafatt och extremt fejkat headsetsnack, ett releasedatum - 8 mars 2016, med en beta tidigt nästa år.

De gamla The Settlers-skaparna Bluebyte visade upp Anno 2205, en uppföljare till deras stadsbyggarspelserie. Jason Derulo gjorde ett högst tveksamt framträdande för att uppmärksamma Just Dance 2016, som desstom tillkännagav deras nya prenumerationstjänst Just Dance Unlimited med över 150 kommande låtar till spelet.

Rainbow Six: Siege utsågs av många som "Best in show" under förra årets E3, och följde upp det under årets presskonferens med en trailer med skådespelerskan Angela Bassett och att visa upp Terror Hunt - en ny uppdragsgenerator. Med den ska man kunna justera dygnet och speltypen på en bana, bland annat bombdesarmering och frita gisslan. Släpps 13 oktober senare i år.

Trackmania Turbo gör konsoldebut med en funktion för att skapa och automatiskt generera egna banor, och spelet kommer ut med över 200 banor klara. Dessutom med lokal multiplayer och VR-stöd. Kommer ut 1 december i år.

Och vad vore en Ubisoft-konferens utan lite Assassin´s Creed? Det här årets Assassin´s Creed: Syndicate bjöd redan för några veckor sedan på trailer och en ganska lång spelsekvens, och förärades under presskonferensen med en ny trailer som visade upp lite mer av det viktorianska London. Men ändå märkligt att lägga energi och pengar på en CGI-trailer när man sitter på en av branschens snyggaste spelmotorer. Känns som om de petat in Assassin´s Creed: Syndicate i presskonferensen för att det känns så givet.

Presskonferensen avslutades med att avslöja Tom Clancys Ghost Recon: Wildlands, det senaste tillskottet i Ghost Recon-serien. Spelet utspelar sig i en stor öppen värld som du spelar i antingen för dig själv eller tillsammans med tre vänner.

Speltrailern framhävde möjligheten att själv välja hur man ska närma sig ett uppdrag, som i det här fallet gick ut på att ta sig an en lokal knarkkartell. Lite märkligt tillägg till Ubisofts spelportfölj med tanke på att de redan har stora spel med öppen värld i The Division och Far Cry 4.

Trots stora spel som The Division och Rainbow Six: Siege under kommande året var det en ganska tam presskonferens från Ubisofts sida. Var fanns de mindre konstnärliga spelen? Varför inte visa upp en speldemo av Assassins Creed: Syndicate? Och gör Tom Clancys Ghost Recon: Wildlands unikt? Under en E3 där både EA och Microsoft gått ut starkt innan gjorde inte Ubisoft så mycket väsen för sig.

Men de hade i alla fall Aisha Tyler.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Niklas Alicki

Niklas Alicki

Skribent

Niklas återupptäckte sin barndomskärlek till spel när han fick uppdraget att recensera det första Assassin’s creed på Sveriges radio. Sedan dess kombinerar han intresset för AC-serien och story-drivna konsolspel med att vara förälder och redaktör. Numera Playstation-trogen med aldrig mer än två meter från sin Vita.

Relaterat material

FeatureEurogamer räknar ner till Retrospelsmässan: Retroflörtandets utveckling

Alex önsketänker och hinner dessutom med att samtidigt bekänna färg.

FeatureHär är allt du behöver veta inför E3 - Del 2

Den efterlängtade fortsättningen är här!

RekommenderatRecension: ABZÛ

En snitslad tur genom ett bedårande vackert hav.

EssentielltRecension: Metal Gear Solid 5: Phantom Pain

En studie i smärta. Big Boss är tillbaka och avslutar Metal Gear-sagan på bästa tänkbara sätt.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading