Playstation 4 kommer inte att bli bakåtkompatibel

Sony ser inte poängen med det.

Microsofts största överraskning på sin presskonferens var utan tvivel att Xbox One blir bakåtkompatibel med Xbox 360-spel. Nu är vi säkerligen många som hoppats på att Sony med Playstation 4 skulle hoppa på tåget, men så verkar det icke bli. I en intervju med MCV dömer nämligen Sony-chefen Jim Ryan ut konceptet:

"It was quite a complicated announcement and I'm not sure I fully understand it yet. And I suspect there might be a few twists in that particular tale. But we will see."

1

Han har dock full förståelse till varför Microsoft väljer den vägen:

"It is an entirely legitimate approach, and if you are seeking to upgrade 360 owners to Xbox One, it is a very logical approach to take."

Ryan berättar även att Sony inte har några planer på att göra Playstation 4 bakåtkompatibel. Det är egentligen inget konstigt med det då företaget valde att slopa stödet för PS2 på senare Playstation 3-modeller.

"We are just taking a different path. To the extent that you are investing in software technology - which is what this is, it's delivered through software not through hardware - we are trying to commit our resources and put our emphasis on delivering on the promises we made right at the start of this whole PS4 thing, to be the forward-looking, socially-connected console. We are placing our bets on things like SharePlay, on things like Play as you Download, and things like Suspend/Resume."

"We are just taking two different approaches. Unfortunately there are just not sufficent enough software engineers in the world for everyone to do everything. Each platform holder has to make their choices, we made one and they made another."

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.

Relaterat material

FeatureTrailern - spelvärldens samhällsfara nummer ett?

Alex om ständigt krossade förväntningar i spelvärlden.

FeatureThrowback Thursday: Eternal Sonata

Så mycket mer än bara ett spel.

FeatureThe Witcher III: En värld utan kompromisser

Adam har fått chanen att intervjua Witcher-teamet om spelvärlden i deras efterlängtade rollspel.

Tävling: Vinn massor av Fallout-prylar

Prylar och loot - vi tävlar ut ett härligt Fallout-paket.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading