Trasiga spel suger. Inte bara kvalitetsmässigt, även om det givetvis är den största anledningen varför, men också ur ett mer etiskt perspektiv. Att släppa medvetet ofärdiga spel till konsumenter och samtidigt marknadsföra dem som det bästa som hänt mänskligheten sedan rostat bröd är ungefär lika rövigt som att sälja saft med saliv i och märka det som ekologisk lemonad, och även om det rent tekniskt går att spela spelen så är upplevelserna ofta så trasiga att det inte finns någon poäng med det. Förra året bjöd på två extremt högprofilerade exempel av detta, när både Assassin's Creed Unity och Halo: Master Chief Collection släpptes i skick som nog mest passande kan beskrivas som trasiga katastrofer, vilket skapade en debatt om huruvida det överhuvudtaget kan vara försvarbart för utvecklare och utgivare att släppa spel innan de är färdiga och sedan fullborda dem efter lanseringen med nedladdningsbara uppdateringar.

Detta verkade ha resulterat i en förbättring från utvecklarnas sida i årets spel, förutom vissa mer publika fall som PC-versionen av Mortal Kombat X förstås. Nu har dock ännu ett högprofilerat spel, också detta utgivet av Warner Brothers faktiskt, släppts i ett katastrofalt uselt skick, nämligen PC-versionen av Batman: Arkham Knight. Spelet, vars konsolversion fick högsta möjliga lovord av oss på Eurogamer Sverige, har sådana grava problem att Warner Brothers stoppat försäljningen av det och tagit bort det från Steam.

Nu har utvecklarna Rocksteady gått ut med ett uttalande där de dyrt och heligt lovar att lägga majoriteten av sina resurser åt att laga PC-versionen av spelet, med reservationen att det kan ta tid. Vad denna uppdatering kommer innehålla kan ni läsa om här, men för er som inte orkar det räcker det med att veta att den ska fixa de mest akuta problemen som versionen verkar lida av.

Personligen tycker jag det är för jävligt att det här fortsätter att hända, trots de starka reaktionerna från fjolåret. Vad tycker du?

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

Lucas Jones

Lucas Jones

Skribent

Lucas är en nationalekonom in-the-making från Skåne som envist hävdar att Nintendo 3DS är den bästa konsolen som finns. Han är i dagsläget den enda spelskribenten i hela Sverige som inte har en nextgenkonsol, och är därmed lika förlegad som en VHS-spelare.

Fler artiklar av Lucas Jones