FIFA 16 - Här är nyheterna

Det är mindre än tre månader tills FIFA 16 släpps. Förändringarna är som vanligt, åtminstone på förhand, många. Förbättrad kreativitet, ett nytt tacklingssystem och damlandslag är bara några av förändringarna.

FIFA 15 börjar sjunga på sista versen; om tre månader kommer miljontals människor istället sitta fastklistrade vid ett splitternytt FIFA 16. I Europa är det den 24 september som gäller som releasedatum. Precis som tidigare år utlovar EA Sports ett flertal förändringar och förbättringar vad gäller den nya versionen. Den mest hypade är nyheten om att man kommer kunna spela med damlandslag. Totalt är det tolv damlandslag som kommer finnas tillgängliga - där de enbart kommer kunna möta varandra.

En annan stor nyhet gentemot tidigare år är att det i år har varit möjligt att rösta angående vem som ska finnas på omslaget sida vid sida med Lionel Messi. Omröstningen har inte funnits i Sverige men i Storbritannien, Frankrike, Australien, Mexiko samt Latinamerika har det varit möjligt att rösta på ett antal olika alternativ. Omröstningarna stängde under söndagen och på onsdag kommer EA Sports meddela vilka spelare som kommer finnas på respektive omslag.

Gällande själva spelfunktionerna finns precis som vanligt ett flertal förändringar. EA Sports uppger bland annat att det kommer finnas ett nytt tacklingssystem men även att mittfältet kommer ha såväl bättre kreativitet som att de kommer skära av ytorna på ett annat sätt. Det uppges även att du kommer kunna uppleva fler "Wow-ögonblick" och att du likt Lionel Messi kommer kunna dribbla utan bollkontakt.

Fakta: Förändringarna på FIFA 16.

Spelfunktioner - Försvar

 • Förbättrad försvarsrörlighet. Det kommer finnas 25 innovativa funktionsförändringar gällande spelarnas rörlighet. Försvararna kommer kunna göra riktningsförändringar och är de rörliga kan de krympa ytor och enklare markera kvicka anfallare.
 • Mer hjälp av medspelarna. På FIFA 16 kommer dina medspelare enklare förstå när farliga ytor uppstår och försöker förhindra samt stänga av dessa.
 • Utökade tacklingsmöjligheter. Det kommer finnas nya tacklingsfunktioner med nya stå- och glidtacklingar men även tacklingsfinter.

Spelfunktioner - Mittfält

 • Skär av ytor. Precis som i försvaret kommer man få bättre hjälp av lagkamraterna att skära av ytor och passningsvägar.
 • Förbättrat passningsspel. Framförallt genomskärarna kommer förbättras och kraftfulla passningar kommer kunna öppna upp flera olika anfallsalternativ. EA Sports beskriver det som "ett revolutionerande passningssystem".

Spelfunktioner - Anfall

 • Dribbla utan boll. På FIFA 16 kommer du kunna frigöra dig från bollen och skapa dig ytan samt dra ifrån försvararen.
 • Förbättrade inlägg. Förr om åren var inlägg synonymt med mål, under de senaste åren har EA Sports gjort det svårare att göra mål på detta vis. Nu meddelar de dock att du kommer kunna slå "autentiska inlägg låter dig hitta medspelare med bättre precision".
 • Perfekta avslut. Nu kommer du kunna bestämma var du träffar bollen och genom detta anpassa din kraft och pricksäkerhet. Helt enkelt en bättre fot- och vristplacering.

Övriga förändringar

 • Fifa-tränaren. En valfri grafisk översikt, kallad HUD, kommer hjälpa dig att analysera matcherna under tiden du spelar. Beroende på svårighetsnivå kommer du få olika alternativ. Enligt EA Sports blir det som att spela med "en personlig expert som ger råd".
 • Damlandslag. För första gången kommer du kunna spela med damlandslag, där du enbart kommer kunna möta damlandslag. Lagen som är tillgängliga är: Sverige, Tyskland, Frankrike, England, Spanien, Italien, USA, Mexiko, Kanada, Brasilien, Australien och Kina.
 • Omslaget. Som tidigare nämnt har människor runt om i världen fått rösta på hur omslaget ska se ut. I Australien har det stått mellan Kyah Simon, Steph Catley och Katrina Gorry. I Frankrike mellan Raphael Varane, Antoine Griezmann, Alexandre Lacazette och Blaise Matuidi. I Storbritannien mellan Harry Kane, Jordan Henderson, Sergio Agüero och Thibaut Courtois. Latinamerika och Mexiko har haft desto fler val. De förstnämnda i form av Claudio Bravo, Edinson Cavani, Juan Cuadrado, Salomon Rondon, Carlos Zambrano och även här Sergio Agüero. I Mexico har valet stått mellan Hugo Ayala, Marco Fabian, Hiram Miller, Eduardo Herrera, Diego De Buen, Moisés Munoz, Christian Gimenez och Javier Orozco.

Förändringarna som anges är de som finns uppspaltade på EA Sports hemsida den 6 juni 2015.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Rosén

Robert Rosén

FIFA-skribent

Robert är bördig från de djupa Göingeskogarna, i det territorium där snapphanarna en gång i tiden härjade. Som mycket ung fattade han tyckte för den finaste idrotten av dem alla - fotboll. Hand i hand med idrotten gick intresset för FIFA. I dag gör den unge mannen sitt bästa för att balansera studier och ihärdigt skrivande.

Relaterat material

Recension: Mario and Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

Ännu ett OS. Ännu en missad potential.

FeatureMina fem favoritspel till Super Nintendo

André Stray listar sina fem favoritspel till Nintendos 16-bitarskonsol.

Recension: MLB 16: The Show

Redaktionen har även i år gett Jonas äran att lira baseball tills händerna ömmar. Hur bra är årets MLB?

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading