För att göra en lång historia kort; Pewdiepie är som ni alla vet den största kanalen på Youtube. Av den anledningen drar han in massvis med stålar och har på köpet fått rejält med skit för det, något han sedan bemött i en Youtube-video.

1

Så långt, så väl.

Vad många inte vet är att han inte är ensam på att dra hem fint med kosing, utan nätet kryllar av Youtube- och Twitch-miljonärer.

Undersökningsföretaget SuperData har nämligen kartlagt fenomenet och skriver i en rapport att Let's Plays, Live Streams, trailers och Walkthroughs gemensamt omsätter hisnande 3,8 miljarder dollar fördelat på 480 miljoner tittare. Det är en hel del klöver. I rapporten står det dessutom att Minecraft toppar listorna med över 30 miljarder Youtube-visningar och på Twitch är det Leauge of Legends som regerar. Hur mycket pengar drar LoL in kanske du undrar? Svaret är 1,3 miljarder dollar.

Någon som sticker ut ur mängden är att Youtube har 72 procent av den totala tittarskaran medan Twitch genererar mer pengar per titt. Om du därför går i tankarna om att bli en gaming-stjärna på nätet bör stream vara det du ska satsa på.

På tal om Youtube och Twitch - vi finns på båda kanalerna. Hitta vår Youtube här (och prenumerera) och följ oss på Twitch. Det är både du och vi värda.

Mer information kan du läsa här.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.