Knights of the old Republic 2 får stor uppdatering

Utvecklare sköter om sina klassiker.

Duuh Duuh da da da Duuh Duuh da da da Duuh Duuh dun-dun-dun-duuuuh

För länge sedan i galaxen Vintergatan släppte rollspelsmästaren Obsidian Entertainment Knights of the old Republic 2. Tiden går fort och Star Wars-spelet firade nyligen sin tionde födelsedag men detta hindrar inte Obsidian Entertainment från att släppa en kärleksfull uppdatering för att motivera en ny genomspelning efter alla dessa år. Och detta firas dessutom med en liten rea.

Knights of the old Republic 2 är nu kompatibelt med Linux och Mac.

Uppdateringen inkluderar också sparfiler i molnet och 37 nya achievements. Bildformat är ofta ett problem med äldre spel men Obsidian Entertainment har även tänkt på det och har implementerat stöd för vidvinkel och upplösningar upp till 4k och 5k (snacka om framtidssäker!). Äntligen kan klassikern upplevas utan svarta kanter eller förvrängd bild.

Det har även lagts till kompatibilitet med Xbox 360 och Xbox One samt Dualshock-handkontroller, vilket tillåter problemfritt spelande från soffan med föredragen inmatningsenhet.

Men det bästa sparades till sist: Knights of the old Republic 2 stödjer nu Steam Workshop. Obsidian Entertainment har jobbat tätt ihop med entusiasterna bakom Restored Content Mod som återställer stora delar av spelet som tidigare blev bortklippt på grund av tidsbrist eftersom rymdäventyret skulle ut i tid till julhandeln.

Vad betyder det för konsumenten? Ett större och bättre spel. Kan den daterade grafiken förbises (tio år är trots allt en evighet i spelindustrin) är Knights of the Old Republic 2 ett rollspel vars kvalitet är svårslagen, ett helt decennium senare. Förbered er på ett drama som involverar kärlek och svek, men framförallt stjärnornas krig.

01

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

David Markkanen

David Markkanen

Skribent

Galet kräsen skåning som föredrar att gnälla om spel än att faktiskt spela dem. Han gillar även att påpeka hur bäst Dark Souls är medan allt annat är skräp. David är förhållandevis ny till spelscenen och började på allvar med en Xbox 360 men vistas exklusivt på datorn nu för tiden. Den enda guden David tror på är Språkrådet.

Relaterat material

Här är de snabbaste bilarna i GTA 5

Youtube-kanalen som har den kompletta listan.

Det här är Battlefield 1

Upplev det första världskriget...

Bethesda planerar att laga Fallout 4

En patch ligger i pipelinen

Watch Dogs 2-trailern har läckt

Kolla in teasern innan Ubisoft plockar bort.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading