Kommer ni ihåg Ouya? En Kickstartad Android-konsol som samlade ihop en rekordsumma på åtta och en halv miljoner dollar. Året var 2013 och Julie Uhrman drömde om en billig microkonsol som skulle leta sig hem under folkets teveapparater. Tidiga framsteg målade upp en färgglad framtid för den lilla lådan men kort efter dess avslutade Kickstarterkampanj störtdök intresset och konsolen lades ned den 27 juli ... alltså igår.

Det såg dystert ut men det glimtar ett ljus vid den mörka korridorens slut. Företaget Razer Inc. köper nämligen upp Ouyas mjukvara och tar över en stor del av relaterad talang, medan hårdvaran får ruttna. Razer planerar att använda spel, program och kod i sin egen Android-låda, Razer Forge TV.

De exakta detaljerna runt uppköpet är lite luddiga och mycket information är inte avslöjat än, men Razers VD Min-Liang Tan beskriver affären som en ”an all-cash deal” för Techcrunch. Detta innebär att alla riskkapitalinvesterare har blivit avlösta, förutom Alibaba Group som tidigare i år investerade tio miljoner dollar och som kommer fortsätta ett samarbete med Razer.

Vad innebär detta för Ouya-ägare? Min-Liang Tan berättar att plattformen Ouya kommer ha fortsatt onlinestöd för minst tolv månader till. Under tiden Razer försöker locka över befintliga kunder till deras Forge TV med trevliga extrapriser.

Vila i frid, Ouya.

01
Så liten. Så söt. Så död.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (1)

About the author

David Markkanen

David Markkanen

Skribent

Galet kräsen skåning som föredrar att gnälla om spel än att faktiskt spela dem. Han gillar även att påpeka hur bäst Dark Souls är medan allt annat är skräp. David är förhållandevis ny till spelscenen och började på allvar med en Xbox 360 men vistas exklusivt på datorn nu för tiden. Den enda guden David tror på är Språkrådet.