PES plockar rättigheter från FIFA

Brasilianska toppklubbar skriver på för PES 16.

Börjar PES återigen närma sig FIFA? Även om det bara är ett litet steg står det nu klart att brasilianska storklubbarna Flamengo och Corinthians bytt rättighetsägare.

För ett antal år sedan befann sig EA Sports FIFA och Konamis Pro Evolution Soccer (PES) på en liknande nivå. De senaste åren har vi dock kunnat se FIFA bli alltmer överlägset - såväl gällande spelmässiga funktioner som vad gäller klubbrättigheter. Tidigare har The Mirror rapporterat att PES 16 kommer vara betydligt mer verklighetstroget. Nu rapporterar samma tidning att PES plockat klubblagsrättigheter från FIFA.

1
Neymar befinner sig på PES omslag.

På FIFA 15 fanns den brasilianska ligan helt plötsligt inte med, efter att ha medverkat i spelserien under en mängd av år. Att ligan återvänder till FIFA 16 är ingenting som vi lär kunna förvänta oss. The Mirror har nämligen meddelat att såväl Flamengo som Corinthians nobbat erbjudanden från FIFA och istället kommer att medverka på PES istället. Anledningen till att de bägge brasilianska klubbarna nobbat EA Sports för Konami är att de ska ha fått ett "väldigt dåligt" erbjudande från dem förstnämnda.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Rosén

Robert Rosén

FIFA-skribent

Robert är bördig från de djupa Göingeskogarna, i det territorium där snapphanarna en gång i tiden härjade. Som mycket ung fattade han tyckte för den finaste idrotten av dem alla - fotboll. Hand i hand med idrotten gick intresset för FIFA. I dag gör den unge mannen sitt bästa för att balansera studier och ihärdigt skrivande.

Relaterat material

Fansen vill inte se Messi på FIFA 16-omslaget

Och därför har en namninsamling skapats.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

Gratisversionen av PES 2017 är här!

Vad väntar du på? Dags att lira.

Spela FIFA 17 gratis i helgen

Passa på att testa FIFA 17 i helgen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading