Nio nya arenor på FIFA 16

Flera nya arenor gör entré på FIFA 16. Klassiker som Stade Vélodrome och El Monumental och förvånansvärt nog även Fratton Park.

Gör mål på El Monumental, hör publikens jubel på Stade Vélodrome eller lyft League Two-bucklan på Fratton Park. Detta kan bli verklighet på FIFA 16 - som introducerar nio nya arenor.

Till FIFA 15 kom nyheten om att EA Sports säkrat rättigheterna till alla Premier League-klubbars arenor. Utvidgningen av detta fortsätter på FIFA 16, då EA Sports meddelat att nio nya arenor kommer finnas med. Då Bournemouth, Watford och Norwich gått upp i Premier League kommer vi på det kommande spelet kunna spela på Vitality Stadium (Bournemouth), Vicarage Road (Watford) och Carrow Road (Norwich). Tittar vi utanför Premier League har inte antalet arenor varit lika imponerande. Men EA Sports jobbar på att förbättra även det.

10
Vitality Stadium (Bournemouth).
9
Vicarage Road (Watford).
3
Carrow Road (Norwich).

I Saudiarabien, USA och Argentina kunde man tidigare bara spela på en arena vardera. I dessa tre länder tillkommer även en ny arena. Vid spel i Saudiarabien kommer man kunna spela på King Abdullah Sports City (hemmaarena för Al-Ittihad och Al-Ahli), vilket är hemvist för en viss Nabil Bahoui. Vad gäller USA är det CenturyLink Field (Seattle Sounders) som nu tar steget in i spelets värld medan klassiska El Monumental (River Plate) är Argentinas senaste bidrag.

7
King Abdullah Sports City (Al-Ittihad och Al-Ahli).
4
CenturyLink Field (Seattle Sounders).
5
El Monumental (River Plate).

Även två stycken större europeiska klubbars arenor kommer nu finnas med. Detta i form av Borussia Mönchengladbachs Borussia-Park och Olympique de Marseilles Stade Vélodrome. Den mest uppseendeväckande arenan som nu gör entré i spelet är dock Fratton Park, hemvist för Portsmouth och den första League Two-arenan som finns med i spelserien (och även den enda för ett engelskt lag som inte spelat i Premier League 14/15 eller 15/16). Anledningen? En hyllning.

1
Borussia Park (Borussia Mönchengladbach).
8
Stade Vélodrome (Olympique de Marseille).

Det är nämligen som så att Simon Humber, som var "Creative Director" för FIFA-serien, gått bort i cancer. Då Humber var en stor Portsmouth-supporter har resten av teamet valt att inkludera Fratton Park i en hyllning till honom. När det började att göras framsteg kring FIFA 16 började teamet för EA Kanada jobba med Portsmouth. Detta genom att besöka arenan och prata med personal för att få arenan så autentisk som möjligt. Förutom att Fratton Park finns med meddelar EA Sports även att ytterligare en hyllning till Simon Humber finns inne på arenan. Vid målet (framgår inte om det är vid båda eller enbart det ena) kommer en blomsterkrans att ligga. Detta som en liknelse till en händelse i maj, då Portsmouth och deras supportrar valde att göra det för att hylla Simon Humber.

6
Fratton Park (Portsmouth).
2
Fratton Park (Portsmouth).

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Robert Rosén

Robert Rosén

FIFA-skribent

Robert är bördig från de djupa Göingeskogarna, i det territorium där snapphanarna en gång i tiden härjade. Som mycket ung fattade han tyckte för den finaste idrotten av dem alla - fotboll. Hand i hand med idrotten gick intresset för FIFA. I dag gör den unge mannen sitt bästa för att balansera studier och ihärdigt skrivande.

Relaterat material

Fansen vill inte se Messi på FIFA 16-omslaget

Och därför har en namninsamling skapats.

Prenumerera på vår Youtube-kanal

Vi fyller kontinuerligt på med feta spelvideos. Se till att inte missa något.

Gratisversionen av PES 2017 är här!

Vad väntar du på? Dags att lira.

Spela FIFA 17 gratis i helgen

Passa på att testa FIFA 17 i helgen.

Andra saker på sidan...

Kommentarer (0)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!

Hide low-scoring comments
Ordna
Threading