Det är lätt att tro att kommande Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below är ett i mängden av hack and slash-spel i stil med Dynasty Warriors och Hyrule Warriors. Sanningen är att spelet på många sätt delar attribut med sina kusiner, men samtidigt står spelet på helt egna ben ur andra aspekter.

Under Gamescom 2015 fick vi chansen att kolla närmare på spelet och av det vi fick se, vilket var 45 minuter stenhård gameplay, var ett charmigt actionbaserat rollspelslir som fans av serien och nya spelare lär uppskatta.

2

Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below släpptes i Japan, Hong Kong, och Taiwan till Playstation 3 redan i februari i år. Och nu, dryga åtta månader sedan, gör spelet debut till Playstation 4 här i väst. Storyn är densamma - det har länge varit fred i det lilla kungariket Erusaze. Men en dag gör monsterna revolt och börjar att attackera människorna. I rollen som antingen snubben Act eller tjejen Mar är det upp till dig att städa upp röran, rädda kungariket och förhoppningsvis klara dig undan med nackskinnet i behåll.

Vad som skiljer Dragon Quest Heroes från exempelvis Dynasty Warriors är först och främst möjligheten att använda magi. De båda protagonisterna kan just detta och där Act representerar elden är Mar hans motpart och isbaserad. De bådas kampsystem är i princip identiska vilket enligt Square Enix gör att spelet blir en lika bra upplevelse, oavsett vilket kön du väljer att härja och söndra med.

3

Under spelets gång kommer du att samla på dig ett gäng party-medlemmar, enligt klassiskt rollspelsrecept, där alla har sina olika fördelar. Ett exempel är Kung Dirk vars specialförmåga är att han är otroligt stark. Med dig på resan har du även Healix - en slimefigur med kungakrona - som finns där för att hela dig när det hettar till rejält.

Demot vi kikade på utspelar sig precis i början av spelet. Vi kastas in i stridens hetta och måste, stegvis precis som i Dynasty Warriors, slå ihjäl vågor med fiender för att ta oss till nästa sektion. Det hela sker sömlöst och snyggt och Akira Toriyamas tecknarstil är precis lika charmig som i originalserien. Under strider kan du parera slag, smiska tillbaka och även med ett svep dräpa stora mänger med fiender på samma gång. Viktigt att veta är att det gäller att hålla ryggen fri hela tiden. Där är det nämligen omöjligt att skydda sig. Och utan att spoila alldeles för mycket; demot avslutas med en batalj mot en gigantisk drake vars svaghet är att han inte tål slag som direkt riktade mot huvudet. Enligt Square Enix kommer det att finnas mängder med bossar i olika svårighetsgrader.

1

Dragon Quest Heroes: The World Tree's Woe and the Blight Below kommer att vara fullmatat med spännande side quests, intressanta karaktärer, grinding och massvis med saker att göra. Spelet har fått ganska bra mottagande i hemlandet Japan vilket skvallrar om en stabil release även här i väst. Att spelet dessutom skeppas med både japanska och engelska röster är trevligt i sig och lär tillfredsställa både den nyinvigda och den mest inbitna Dragon Quest-fantasten. När recensionen väl blir aktuell kommer vi givetvis att publicera den här på sajten.

Sometimes we include links to online retail stores. If you click on one and make a purchase we may receive a small commission. For more information, go here.

Jump to comments (0)

About the author

Andréas Göransson

Andréas Göransson

Chefredaktör

Från de skånska myllorna i söder kommer Eurogamers chefredaktör. Uppväxt med en Gameboy i sina svettiga labbar var Andréas länge Nintendo-frälst. Detta kom att ändras under mitten av 90-talet då Sony släppte sin gråa förstfödda. Sedan dess spelar Andréas det mesta, även om Pokémon fortfarande ligger honom närmast om hjärtat.